{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


GRAS zapošljava 15 novih revizora

17.8.2018. u 14:36
427
64
GRAS zapošljava 15 novih revizora
427
GRAS zapošljava 15 novih revizora
Foto: E. H./Klix.ba
GRAS je objavio konkurs za zapošljavanje 18 novih ljudi na određeno vrijeme. 15 pozicija rezervisano je za posao revizora.
Na postojanje konkursa oštro su reagovali iz Naše stranke nazvavši ga izbornim, odnosno predizbornim konkursom namijenjenog glasačima.

"GRAS drastično pojačava broj kontrolora karata na kraju turističke sezone, a pred izbore. Ovo zapošljavanje nema ekonomsko opravdanje, nego političko, 18 politički zaposlenih koji će opciji koja ih je zaposlila donijeti višestruko više glasova. Naravno, neće tu niko dugo biti sretan. GRAS je najveći poreski dužnik na području FBiH, s blizu 140 miliona maraka duga. S ovim zapošljavanjem upast će u još veće probleme, te će se i zaposleni i oni koji su ih zaposlili naći u neobranom grožđu. Građani, korisnici javnog prevoza, dugoročno gledano su najveći gubitnici zahvaljujući ovakvim odlukama. Među njima, na sreću, ima mnogo više birača od onih koje GRAS može kupiti kratkoročnim uhljebljenjem. Računamo na takve u oktobru", rekao je Elvis Vreto iz Naše stranke.

On kaže da su glavni krivci za ovo zapošljavanje direktor GRAS-a Avdo Vatrić i ministar saobraćaja KS Mujo Fišo.

"Prisjetimo se, Vatrić je na poziciju direktora GRAS-a došao gromoglasno najavljujući projekte kakvih se ne bi postidili ni najnapredniji evropski gradovi, naprimjer izgradnja tramvajske pruge na relaciji Ilidža – Hrasnica. Umjesto toga, na putu je da uspije u onom što nije najavio – izjednačenju broja putnika s brojem revizora", zaključuju iz Naše stranke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: