{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


GRAS: Svi zajedno moramo više poraditi da naša vozila budu čistija i urednija

F
23.7.2013. u 11:29
0
21
GRAS: Svi zajedno moramo više poraditi da naša vozila budu čistija i urednija
0
GRAS: Svi zajedno moramo više poraditi da naša vozila budu čistija i urednija
Vozila Gradskog saobraćajnog preduzeća Sarajevo (GRAS) prije svakog uključivanja u saobraćaj, prethodno prođu proceduru unutrašnjeg i vanjskog čišćenja i pranja, ali čistoća u velikoj mjeri zavisi od ponašanja i odnosa putnika prema vozilima.
Ovo je iz GRAS-a saopćeno Agenciji FENA uz navode da za vanjsko pranje vozila koriste suvremene autopraonice dok se unutrašnje čišćenje vozila i dezinfekcija rukohvata svakodnevno vrši vlažnim postupkom, uz upotrebu vode i odgovarajućih deterdženata i sanitarnih sredstava.

"Čišćenje unutrašnjeg dijela vozila vrši se i na pojedinim terminalima u vrijeme kad je vozilo u saobraćaju, u pauzi između dvije vožnje, a te poslove obavljaju radnice zadužene za održavanje čistoće vozila", ističe se.

Iz GRAS-a napominju da se dezinfekcija kompletne unutrašnjosti vozila vrši mjesečno, a za te potrebe angažirana je Higijensko - epidemiološka služba Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika u saobraćaju.

Iz Higijensko - epidemiološke službe Zavoda potvrđeno je FENI da se vozila GRAS-a čiste i održavaju, mjesečno se vrši dezinfekcija, ali da to možda zbog starosti vozila uvijek i ne izgleda tako. Napominju da čistoća vozila u velikoj mjeri zavisi i od ponašanja i odnosa putnika prema vozilima.

Iz GRAS-a ističu da je redovna pojava bacanje otpadaka i smeća, a česti su i različiti vidovi uništavanja vozila poput ispisivanje grafita, cijepanje tapacirunga i lomljenje plastične konstrukcije sjedišta, uništavanja rukohvata, razbijanja stakala na vozilima...

"Tako nedolično ponašanje i loše navike pojedinaca ostavljaju ružnu sliku ne samo o javnom gradskom prijevozu nego i našem gradu. Stoga, svi zajedno moramo više poraditi da naša vozila budu čistija i urednija što je jedan od bitnih faktora koji utječe na kvalitet javnog gradskog prijevoza a ujedno i imidž našeg grada", ističu iz GRAS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: