BiH
2

GRAS: Spremni smo na smanjenje plata kako bi problemi bili riješeni

Klix.ba
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U preduzeću GRAS jutros je održan hitan zajednički sastanak Uprave preduzeća, Nadzornog odbora i predstavnika Sindikata Komunalne privrede i Sindikata vozača u povodu alarmantne situacije i prijetnje Poreske uprave FBiH i Uprave za indirektno oporezivanje da će blokirati račun ove firme.

Na sastanku je kazano da su upravljačke strukture unutar preduzeća, kao i sindikati ponudili brojna rješenja osnivaču za prevazilaženje problema, te ujedno poduzimali određene aktivnosti kako bi doprinijeli smanjenju troškova, a povećanju prihod.

Od Vlade KS se traži da pristupi realizaciji Zaključka Skupštine Kantona Sarajevo od 23.12.2013. godine, a koji se odnose na uvođenje obaveze kupovine kupona za budžetske korisnike, te povećanje cijena subvencioniranih mjesečnih kupona za 10 KM, od čega bi polovinu plaćali korisnici, a drugu polovinu KS, te ovlastiti revizore da na licu mjesta mogu naplaćivati kaznene karte i uzimati podatke od korisnika koji su u vozilu zatečeni bez ispravne karte i finansijsku podršku za nabavku polovnih vozila.

Naglasili su da su zaposlenici spremni na smanjenje plate i toplog obroka ukoliko bi Vlada KS u potpunosti realizovala pomenute Zaključke Skupštine KS, saopćeno je iz Službe za odnose sa javnošću GRAS-a.