{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


GRAS promovirao 17 novonabavljenih trolejbusa

F
2.4.2010. u 22:32
0
28
GRAS promovirao 17 novonabavljenih trolejbusa
0
GRAS promovirao 17 novonabavljenih trolejbusa
Foto: Ilustracija
U remizi preduzeća GRAS na Alipašinom polju danas je svečano promovirano 17 zglobnih trolejbusa koje je ovo preduzeće nabavilo iz švicarskog grada St. Gallena.
Vozila su polovna, ali su u izuzetno dobrom stanju. Na njima je urađen generalni remont pa se očekuje da će i kvalitetom i kapacitetom utjecati na poboljšanje usluge trolejbuskog saobraćaja u narednih 10 do 15 godina.

Kako je istaknuo direktor GRAS-a Hasan Bašić, za ova vozila izdvojeno je 1,1 milion KM i kupljena su na osnovu kreditnih sredstava. Svih 17 trolejbusa u promet će biti pušteno naredne sedmice sukcesivno i s njima će zasigurno uz postojeći 36 trolejbusa biti zadovoljene potrebe građana za ovim vidom prijevoza. Kapacitet jednog vozila je 106 mjesta za stajanje i 37 mjesta za sjedenje pa se očekuje da će svih 17 trolejbusa u špici dodatno omogućiti prijevoz oko 2.000 građana.

"Mislim da će gužve u trolejbuskom saobraćaju postati prošlost jer će sada trolejbusi saobraćati češće. Prošle godine smo u špici imali 15 do 17 trolejbusa i uvidjeli smo da nam je bilo potrebno 35 vozila, nakon čega smo se odlučili na ovaj projekt i na njemu radili osam mjeseci", kazao je direktor GRAS-a Hasan Bašić.

Projekt nabavke dodatnih 17 trolejbusa podržao je i premijer Kantona Sarajevo Besim Mehmedić, istaknuvši da je riječ o projektu koji stvara bolje uvijete rada za uposlenike GRAS-a, a za građane veću sigurnost u saobraćaju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: