Nova uprava
267

GRAS produžio radno vrijeme Službi za prodaju karata, u toku akcija čišćenja vozila

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nedugo nakon preuzimanja fukncije prinudnog upravnika, Haris Gušić pokrenuo je prve građanima vidljive korake u poboljšanju usluga KJKP GRAS-a, a to je akcija čišćenja vozila, produženje radnog vremena Službe prodaje karata i prilagođavanje potrebama penzionera.

Čišćenje

S ciljem poboljšanja čistoće vozila javnog gradskog prevoza iz GRAS-a poručuju kako se provodi akcija detaljnog pranja i čišćenja unutrašnjih i vanjskih dijelova odnosno površina vozila.

"Istovremeno se vrši saniranje oštećenja unutrašnjih površina (sjedišta, rukohvata, podova), te skidanje tvrdokornih materija. Posebna pažnja biće posvećena i ukljanjanju grafita što ujedno predstavlja i najveći problem jer ne postoje specijalizirana sredstva za njihovo uklanjanje.

Kako bi smo što kvalitetnije i brže realizirali navedene aktivnosti angažovan je veći broj izvršilaca uključujući i one iz drugih sektora preduzeća. Akcijom će biti obuhvaćena sva vozila, a trenutno se aktivnosti sprovode u tramvajima", rečeno je iz kantonalnog preduzeća.

Iz GRAS-a jošjednom napominju da se ne uništavaju vozila javnog gradskog prevoza.

Prodaja kupona

U cilju pružanja što kvalitetnije usluge poduzete su određene aktivnosti po pitanju unapređenja Službe prodaje karata i kupona. Naime, od 14. juna sva prodajna mjesta na kojima korisnici mogu kupiti kupone za javni gradski prevoz rade produženo, odnosno po novom radnom vremenu od 07:00 -17:30 sati.

"Također, sva prodajna mjesta za naše cijenjene korisnike biće otvorena i subotom u vremenu od 08:00 – 13:30 sati s tim da će prodajna mjesta Ćumurija, Otoka, Dobrinja i Ilidža raditi svake subote, a prodajna mjesta Nedžarići, Hadžići i Vogošća radit će prve dvije subote u mjesecu", rekli su iz GRAS-a.

Prodaja kupona u Mjesnim zajednicama

Vodeći računa o penzionerima kao posebnoj kategoriji korisnika, GRAS je u saradnji sa općinama Stari Grad, Novo Sarajevo i Novi Grad organizovao da već od sljedećeg mjeseca penzioneri sa najnižom iznosom penzije (do 327 KM), kupone za javni gradski prevoz mogu preuzeti i u svojim Mjesnim zjednicama.

"Na ovaj način nastojali smo izbjeći dugo stajanja u redovima i gužve uzimajući u obzir da se radi o starijoj populaciji stanovništva. Također, zamjena besplatnih kupona za penzionere sa visinom penzije do 327 KM vršit će se od 10. do 14. jula 2017. godine. Novi besplatni kuponi za penzionere važit će do 15.01.2018. godine", zaključeno je u saopćenju GRAS-a.