BiH
5

GRAS: Prodaja kupona počinje 1. septembra

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Prodaja pretplatnih karata za septembar za sve kategorije korisnika, osim za penzionere, počet će u ponedeljak, 1. septembra - saopćeno je iz GRAS-a.

Od 1. do 8. septembra prodajna mjesta preduzeća GRAS radit će produženo, od 7.00 do 16.30 sati, a ostalim radnim danima od 7.00 do 14.30.

U subotu, 6. i 13. septembra dežurna prodajna mjesta bit će Ćumurija, Latinska Ćuprija, Otoka, Dobrinja, Vogošća, Hadžići i Ilidža i radit će od 8.00 do 13.30 sati, navodi se u saopćenju GRAS-a.

Shodno zahtjevu Ministarstva saobraćaja KS, od maja 2014. godine redovni studenti u Kantonu Sarajevo prilikom kupovine mjesečnog kupona obavezni su na uvid donijeti i ličnu kartu radi ažuriranja dokumentacije u Ministarstvu saobraćaja KS.

Također, iz GRAS-a obavještavaju redovne studente upisane na visokoškolskim ustanovama u KS da je period važenja postojećih studentskih iskaznica za akademsku 2013. /2014. godinu produžen do 31. oktobra 2014. godine.

"Molimo korisnike da kupone za javni gradski prevoz kupuju isključivo na prodajnim mjestima GRAS-a kako bi izbjegli mogućnost kupovine falsificiranih karata", navode u ovom preduzeću.

Izrada iskaznica će se vršiti na prodajnim mjestima GRAS-a Ćumurija, Otoka, Dobrinja, Ilidža i Vogošća.

Đaci i studenti će do zamjene novih iskaznica u skladu sa navedenim rokom, kupone za prevoz moći kupovati s postojećim iskaznicama.

Kako navode u GRAS-u, đaci koji su upisani u prvi i drugi razred srednje škole, prema odredbama usvojenog Zakona o srednjem obrazovanju, ostvaruju pravo na besplatni prevoz u vozilima javnog gradskog saobraćaja.

Da bi đaci ostvarili pravo besplatnog prevoza potrebno je da na potvrdi kupljenoj na prodajnim mjestima GRAS-a sve srednje škole koje se finansiraju iz budžeta KS obavezno naznače razred u koji je đak upisan u školskoj 2014. /2015. godini na redovno školovanje, saopćeno je iz GRAS-a.