BiH
0

GRAS: Od ponedjeljka ujutro minibusi prema bolnici Koševo

FENA
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Minibusi do bolnice Koševo u Sarajevu, koji će najvjerovatnije polaziti od Parka, saobraćat će od ponedjeljka ujutro, saopćila je Feni Samira Kadić, glasnogovornica javnog gradskog prijevoznika, preduzeća GRAS.

Teško je očekivati uspostavljanje tramvajskog saobraćaja u ponedjeljak, kada će biti nastavljeno čišćenje tračnica od snježnih naslaga, u šta su se u nedjelju, osim ekipa GRAS-a i njihovih kolega iz komunalnog preduzeća "Rad", uključili i pripadnici turskog bataljona u sastavu EUFOR-a, kao i članovi Studentskog parlamenta.

GRAS će od ponedjeljka radi efikasnijeg prijevoza uključiti u saobraćaj zglobne autobuse. U nedjelju od 6 sati u funkciji su autobuske linije Vijećnica - Dobrinja i Vijećnica - Stup (Energoinvesti), a od 9.15 autobusi su počeli saobraćati i do Ilidže. U 10.15 je profunkcionirala linija Ilidža - Hrasnica, a od 11.45 linija Ilidža - Rakovica.

Gradski autobuski saobraćaj na relaciji Park - Vogošća profunkcionirao je u 16 sati. Od 10.10 sati u funkciji je trolejbuska linija Trg Austrije - Dobrinja, a od 13.55. i linija Otoka - Trg Austrije. Probleme u odvijanju trolejbuskog saobraćaja i dalje stvaraju parkirana vozila duž saobraćajnica te iz GRAS-a apeluju građanima da ne parkiraju svoja vozila na trolejbuskoj trasi.

GRAS ulaže napore da bi se snijeg i nanosi očistili iz depoa, na prilazu saobraćajnicama, oko zatrpanih vozila, sa šina i sl. te javni gradski prijevoz što prije bio u funkciji u punom kapacitetu, saopćeno je iz GRAS-a.