BiH
5

GRAS: Neophodno pustiti u funkciju još jednu saobraćajnu traku

FENA
Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
Zbog rekonstrukcije i sanacije tramvajske pruge autobuske linije za Koševsko Brdo, Bare, Podhrastove i Breku umjesto s terminala Dom Armije polaze s terminala Park, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću KJKP "GRAS".

"GRAS" je osigurao dovoljan broj autobusa kao zamjenu za tramvaje na relaciji Baščaršija-Tehnička škola no problem predstavlja to što je u funkciji samo jedna, krajnja lijeva, saobraćajna traka usljed čega se stvaraju veće gužve i usporava prijevoz. Autobusi "GRAS-a" čekaju i više od pet minuta kako bi se prestrojili i uključili u saobraćaj što značajno usporava njihovo kretanje, navodi se u saopćenju.

Iz "GRAS-a" naglašavaju da je neophodno da Ministarstvo saobraćaja pusti u funkciju još jednu saobraćajnu traku te da MUP osigura saobraćajne policajce koji bi regulirali saobraćaj na kritičnim mjestima.

Nužno je osigurati pravo prvenstva vozilima javnog gradskog prijevoza da bi se omogućilo njihovo neometano i brže kretanje, navodi se u saopćenju.

Iz "GRAS-a" apeliraju na građane da svoje vrijeme prilagode trenutnoj situaciji te da ranije nego uobičajno krenu na posao, škole i druge planirane destinacije.