BiH
956

GRAS iz Turske dobio tri autobusa, uskoro stiže još 27

Klix.ba
U Sarajevo su stigla prva tri autobusa iz ukupnog kontingenta donacije 30 autobusa Grada Istanbula Kantonu Sarajevo. Na ovaj način istanbulsko preduzeće za javni saobraćaj (IETT) je počelo sa isporukom autobusa preduzeću GRAS.

"Donacija 30 autobusa iz Istanbulskog preduzeća za javni saobraćaj - IETT-a GRAS-u dolazi u pravo vrijeme. Ovom donacijom bit će riješen problem zamjene dotrajalih autobusa, čime će kvalitet usluge javnog prijevoza u Kantnonu Sarajevo biti znatno poboljšan", izjavio je Muhamed Kozadra v.d. premijera Vlade Kantona Sarajevo.

Kozadra se u ime građana Kantona Sarajevo zahvalio prijateljima u Republici Turskoj, predstavnicima Grada Istanbula i donatorima iz IETT-a, na donaciji.

Ideja za donaciju autobusa potekla je iz Fondacije BIGMEV, koja je prethodno organizirala odlazak pedstavnika GRAS-a u Istanbul, i koja prati realizaciju donacije do njenog uspješnog okončanja.

"U Istanbulu smo se uvjerili u kvalitet autobusa i tehničku ispravnost. Bitno je istaći da IETT doprema autobuse koji su u potpunosti prilagođeni standardima javnog gradskog prijevoza u Kantonu Sarajevo, tako da će se svi autobusi moći staviti odmah u funkciju", istakao je Avdo Vatrić direktor GRAS-a.

Dopremanje svih autobusa iz kontingenta donacije očekuje se u idućih nekoliko sedmica.