BiH
482

Granični policajac iz Zenice spašavao povrijeđene putnike iz prevrnutog autobusa

Piše: N. J.
Adnan Turčinović
Adnan Turčinović
U autobusu Panorama busa iz Zagreba, koji je jučer sletio sa ceste kod Bosanskog Broda, nalazio se i službenik Granične policije BiH Adnan Turčinović, koji je iz Zenice putovao u prvu smjenu na granicu BiH i Hrvatske kod tog grada.
Adnan Turčinović
Adnan Turčinović
Adnan je pomogao u spašavanju i izvlačenju putnika iz ovoga autobusa.

Podsjetimo, u ovoj saobraćajnoj nesreći smrtno je stradao muškarac inicijala A. M. (1936) iz Gruda, a povrijeđeno je devet osoba. U autobusu je bilo ukupno 16 putnika.

Adnan je u ovoj nesreći prošao sa lakšim povredama. On je za portal Klix.ba kazao kako je u trenutku kada se autobus zaustavio nakon što je sletio sa ceste, uz pomoć jednog od vozača uspio otvoriti vozačeva vrata.

"Nakon što sam se izvukao i popeo na autobus, nogama sam razbio jedno od bočnih stakala autobusa te počeo izvlačiti jednog po jednog povrijeđenog putnika, kao i onih koji nisu povrijeđeni. U izvlačenju povrijeđenih su mi se priključili i vozači autobusa", ispričao nam je Adnan.

Nažalost, kako je rekao, jedan od putnika je podlegao povredama na mjestu događaja.

Nakon što je pregledan u Hitnoj pomoći gdje je utvrđeno da je lakše povrijeđen, Adnan se javio na posao i redovno odradio prvu smjenu na Graničnom prelazu Bosanski Brod.

Vlasnik firme Panorama bus iz Zagreba Leon Begić, obilazeći povrijeđene putnike iz autobusa koji su se nalazili u bolnici u Slavonskom Brodu, saznao je i za gest policajca Granične policije BiH. Stoga je došao je na Granični prelaz Bosanski Brod gdje je pronašao Adnana i lično mu se zahvalio na ovom hrabrom i humanom gestu.