BiH
6

Granična policija BiH uhapsila tri osobe zbog krađe, krivotvorenja novca i ometanja policije u radu

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Tri osobe su uhapšene zbog krađe, krivotvorenja novca i ometanja policijskih službenika u vršenju službene radnje, saopćeno je iz Granične policije Bosne i Hercegovine.

Službenici Jedinice granične policije Zvornik jučer su uhapsili državljanku BiH inicijala J.B. (1964.), a graničnim provjerama je utvrđeno da je potražuje Sud BiH zbog krivičnog djela "krivotvorenje novca". Kontrolirana je prilikom izlaska iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Šepak i predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Istog dana na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška prilikom ulaska u BiH uhapšen je dvadesetpetogodišnji državljanin BiH inicijala E.Š. jer je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Centar javne bezbjednosti (CJB) Banja Luka zbog krivičnog djela „krađa“ te je predat službenicima CJB Banja Luka. Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Tuzla jučer su uhapsili državljanina inicijala D.S. (1987.) nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Općinski sud Tuzla zbog krivičnog djela "sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje".

Osoba je na Međunarodni aerodrom Tuzla stigla letom iz Dortmunda. D.S. predat je službenicima Sudske policije Tuzlanskog kantona.