|

Granična policija BiH uhapsila jednu osobu zbog neovlaštenog prometa oružjem

Granična policija BiH uhapsila jednu osobu zbog neovlaštenog prometa oružjem
0
Klix.ba
28.12.2015. u 13:11
5
komentara
0

dijeljenja
Granična policija BiH uhapsila jednu osobu zbog neovlaštenog prometa oružjem Foto: Arhiv/Klix.ba
Postupajući po zahtjevu Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), a na osnovu naredbe Tužilaštva BiH, policijski službenici Granične policije BiH jučer su na Graničnom prelazu "Uvac“ slobode lišili osobu inicijala I.R. (1970) i istog dana je predali policijskim službenicima SIPA-e. Navedena osoba lišena je slobode u nastavku aktivnosti u okviru predmeta kodnog naziva "Lift“.
Osoba inicijala I.R. sumnjiči se da je počinila krivično djelo organizirani kriminal, u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe. Nakon kriminalističke obrade, osoba lišena slobode predata je jučer Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.

Podsjećamo, policijski službenici SIPA-e, u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona i MUP-a Kantona Sarajevo, 21.12.2015. godine proveli su operativnu akciju kodnog naziva "Lift“.

Na području Sarajeva, Mostara i Bugojna slobode je lišeno šest osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo organizirani kriminal, u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe. Pretreseni su objekti na šest lokacija, a tokom pretresa pronađena je veća količina oružja, municije, eksploziva i eksplozivnih naprava, kao i drugi predmeti koji mogu služiti kao dokaz u daljem postupku.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...