Bh. pardoks
26

Granična policija BiH nema odgovore za prelazak granice na bosanskom, ali ima na hrvatskom jeziku

E. M.
Screenshot stranice Granične policije BiH
Screenshot stranice Granične policije BiH
Da Bosna i Hercegovina zbog svoje različitosti zna biti komplikovana pokazuje apsurd Granične policije Bosne i Hercegovine koja ne može ponuditi odgovore za građane na bosanskom jeziku, već na hrvatskom.

U vrijeme pandemije koronavirusa brojni državljani Bosne i Hercegovine koji žele koristiti granične prijelaze odgovore traže na službenim stranicama institucija između ostalog među njima je i stranica Granične policije Bosne i Hercegovine.

Međutim, u kategoriji najčešćih pitanja i odgovora za građane, Granična policija je postavila zanimljivu poruku za one koji izaberu bosanski jezik za korištenje njihove stranice.

U kategoriji COVID-19 - Uvjeti za prelazak državne granice BiH usljed pandemije koronavirusa nema odgovora na bosanskom jeziku, a razlog toga su, kako navode, tehnički razlozi.

"Iz tehničkih razloga, ne možemo objaviti najčešća pitanja i odgovore na bosanskom jeziku. Najčešća pitanja i odgovore na hrvatskom jeziku možete pogledati...", poruka je koja dočeka bh. građane u sekciji informisanja javnosti.

Brojnim građanima koji su proteklih dana posjetili stranicu Granične policije BiH bilo je nejasno o kakvim se tehničkim problemima može raditi, ali, srećom, razumjeli su i poruke na hrvatskom jeziku.