{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Grahovac: Ne koristite djecu u izbornoj kampanji

F
12.9.2014. u 11:50
0
3
Grahovac: Ne koristite djecu u izbornoj kampanji
0
Grahovac: Ne koristite djecu u izbornoj kampanji
Nada Grahovac
Ombudsman za djecu RS Nada Grahovac pozvala je političke stranke da ne koristite djecu u izbornoj kampanji, jer "djeca ne glasaju“.
"Djeci nije mjesto na bilbordima, tribinama, posterima, već u programima političkih stranaka, koji će u datim uslovima ponuditi moguća rješenja i odgovoriti na potrebe djece", navela je ona u saopćenju na početku predizborne kampanje.

Političke stranke treba da ponude rješenja kako omogućiti za svako dijete sa smetnjama u razvoju postizanje najvišeg stepena njegove samostalnosti i socijalne integracije, te kako ubrzati zakonodavne i administrativne procedure da se djeci bez roditeljskog staranja obezbijedi alternativna porodica putem usvojenja.

Stranke treba da odgovore kada će biti povećane kazne za počinioce krivičnih djela nasilja nad djecom, posebno za počinioce seksualnog zlostavljanja i iskorištavanja djece, te kako osigurati da djeca ne budu dodatno povrijeđena i ponižena u postupcima koji se godinama vode radi naplate alimentacije te im osigurati pravo na predškolsko obrazovanje i vaspitanje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: