Jednoglasno
677

Gradsko vijeće Sarajeva usvojilo prijedlog o podizanju spomen-obilježja Kazani

N. C.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Na sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva jednoglasno je usvojen prijedlog o podizanju Spomen-obilježja Kazani na Trebeviću, kao počast građanima srpske nacionalnosti koji su ubijeni tokom rata.

Prijedlog o podizanju Spomen-obilježja Kazani sačinila je i proslijedila Gradskom vijeću gradonačelnica Benjamina Karić.

Kako su naveli, Grad Sarajevo će preuzeti sve aktivnosti na podizanju ovog spomen-obilježja uključujući finansiranje postavljanja.

Još u aprilu, nakon preuzimanja dužnosti, gradonačelnica Karić je najavila da će u toku njenog mandata na Kazanima biti postavljeno spomen-obilježje građanima srpske nacionalnosti ubijenima u posljednjem ratu.

Gradsko vijeće primilo je na znanje i informaciju o prodaji službenih vozila, koja su bila u vlasništvu Grada Sarajeva, putem javnog nadmetanja - licitacije.

"Usvojen je zaključak da se sva finansijska sredstva prihodovana od prodaje automobila usmjere za podršku projektima i organizacijama", naveli su.

Sredstva će biti usmjerena ka Zavodu za transfuziologiju, Udruzenju Obrazovanje gradi BiH i KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja Sarajevo - Kuća za mlade.