BiH
2

Gradsko vijeće Sarajeva sutra o dodjeli priznanja Florence Hartmann i Kadiru Topbasu

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Gradsko vijeće Grada Sarajeva bi na sjednici najavljenoj za sutra trebalo donijeti odluku o dodjeli priznanja ''Počasni građanin Grada Sarajeva'' Florence Hartmann i dr. Kadiru Topbasu.

Vijećnici će razmatrati i Odluku o razrješenju članova radnih tijela Gradskog vijeća, o izboru novih članova radnih tijela, te o radnom statusu predsjedavajućeg GV-a.

Kako je najavljeno iz Gradske službe, na dnevnom redu je i Prijedlog Odluke o pristupanju izradi Regulacionog plana "Švrakino selo - Mlakve“, a bit će razmatrana i odluka o pokretanju aktivnosti na pristupanju Grada Sarajeva VI fazi Mreže zdravih gradova Svjetske zdravstvene organizacije (SZO).

Također će sutra biti razmatran i prijedlog Odluke o usvajanju Akcionog plana rodne ravnopravnosti Grada Sarajeva, a koji doprinosi primjeni Zakona o ravnopravnosti spolova i Evropske povelje o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou.

Vijećnici će razmatrati i odluku o platama i naknadama u organima Grada Sarajeva.

Na dnevnom redu je i Izvještaj o provođenju Odluke o uvjetima i postupku prihvatanja pokroviteljstva Grada Sarajeva u 2014. godini za oblast kulture, sporta i obrazovanja, kao i Izvještaj o aktivnostima Grada Sarajeva na planu međunarodne saradnje u BiH i inozemstvu u toku 2014. Godine.

Sjednica će biti održana u Ovalnoj sali Gradskog vijeća.