{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gradsko vijeće Sarajeva danas o Šestoaprilskoj nagradi

F
29.3.2013. u 08:11
3
7
Gradsko vijeće Sarajeva danas o Šestoaprilskoj nagradi
3
Gradsko vijeće Sarajeva danas o Šestoaprilskoj nagradi
Gradsko vijeće Grada Sarajeva (Foto: Klix.ba)
Novoformirano Gradsko vijeće Grada Sarajeva zasjedat će danas na hitnoj sjednici na kojoj će jedina tačka dnevnog reda biti dodjela Šestoaprilske nagrade, kazao je u izjavi za Agenciju FENA predsjedavajući Gradskog vijeća Sabahudin Delalić.
Na pitanje da li su već sada poznati prijedlozi za dobitnike pojedinačne i kolektivne Šestoaprilske nagrade, Delalić kaže da Odbor za dodjelu nagrade zasjeda danas u jutarnjim satima te da će i vijećnicima tada biti uručeni prijedlozi za dodjelu priznanja Grada Sarajeva.

Budući da Odluka o privremenom finansiranju Grada Sarajeva ističe 31. marta, budžet ipak neće biti na današnjoj sjednici, jer kako Delalić kaže, radi se o najvažnijem finansijskom dokumentu te je potrebno da ga vijećnici na vrijeme dobiju i prouče da bi o njemu mogli adekvatno razgovarati.

- Sjednica na kojoj će vijećnici razmatrati ovogodišnji budžet bit će održana tokom aprila, ali prema izjavama relevantnih dužnosnika to neće predstavljati problem za finansiranje Grada Sarajevo - zaključio je Delalić.

Gradsko vijeće Grada Sarajeva u novembru je razmotrilo Nacrt budžeta Grada Sarajeva za 2013. godinu u iznosu od 14.369.000 KM.

Pomoćnica gradonačelnika za finansije Firdesa Bračković istakla je tada da je ovaj iznos budžeta za 2013. u odnosu na usvojeni budžet za 2012. godinu umanjen za 4,26 posto.

Grant Kantona predlaže se u iznosu od 7,1 milion KM, a planirana sredstva iz grantova za sufinansiranje gradskih projekata s federalnim i kantonalnim ministarstvima će se utrošiti na projekte iz djelokruga lokalne samouprave prema odlukama Gradskog vijeća za obrazovanje, kulturu, sport i komunalne projekte.

Među predloženim prihodima su: prihod od poreza na promet nepokretnosti i prava u iznosu od oko pet miliona KM, prihodi od imovine u ukupnom iznosu od 69.000, prihod od komunalnih taksi od 1.860.000, prihod po osnovi Odluke o vodotocima grada od 165.000 KM.

Planirani nivo sredstava, u nacrtu budžeta, za brutoplaće iznosi 2.950.740 KM, a utvrđen je na osnovi plana za 2013. koji predviđa 115 uposlenih. Naknade gradskim vijećnicima i komisijama iznose 260.000 KM, a naknade troškova zaposlenih i gradskih vijećnika iznose 678.785 KM.

Za manifestacije međunarodne saradnje u Nacrtu budžeta za 2013. godinu planirano je 250.000 KM. Za realizaciju tekućih grantova predložen je iznos od 7.436.725 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: