Još jedno idejno rješenje
61

Gradska uprava Zenice objavila budući izgled Trga Alije Izetbegovića

E. M.
Gradska uprava Zenice objavila je videoprezentaciju budućeg izgleda centra grada, tačnije, Trga Alije Izetbegovića, koji je kako kažu "početna tačka" oblikovanja trga.
Građani Zenice do sada su vidjeli mnogo idejnih projekata, a ovih dana objavljen je još jedan. Ovaj put, idejnog rješenja Trga Alije Izetbegovića, koji je još 2019. godine dobio idejno rješenje na međunarodnom tenderu.

Kako se vidi na videoprezentaciji, planirana su zelena ostrva, nova šetnica, rasvjeta, klupe te objekti koji će se nalaziti i sa druge strane trga.

"Ovaj prijedlog predstavlja početnu tačku u procesu oblikovanja trga. Vaše sugestije, kritike i prijedlozi su od izuzetne važnosti kako bismo zajedno stvorili prostor koji odražava identitet i potrebe naše zajednice. Molimo vas da svoje komentare podijelite s nama putem e-maila [email protected]", naveli su iz Gradske uprave Zenica.

Ističu da od građana očekuju aktivno učešće i doprinos u oblikovanju našeg grada.

Trg Alije Izetbegovića je zenički korzo tokom ljetnog perioda i identitet grada s obzirom da se radi o strogom centru grada koji godinama, i ranije vlasti i aktuelne, vapi za osvježenjem i uređenjem.

Da li će ovo biti još jedno idejno rješnje izborne godine i ostati samo na videoprezentaciji ostaje da se vidi u narednom periodu koje dalje korake Gradska uprava Zenice planira poduzeti u realizaciji projekta.