{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gradska uprava upozorava na zabranu odlaganja otpada na kopu Vihovići

F
12.5.2008. u 12:46
0
0
Gradska uprava upozorava na zabranu odlaganja otpada na kopu Vihovići
0
Gradska uprava upozorava na zabranu odlaganja otpada na kopu Vihovići
Gradska uprava Mostara oglasila se danas priopćenjem za javnost u kojem je ponovno upozorila na zabranu odlaganja otpada na kopu Vihovići nadomak Mostara gdje se trenutno obavlja sanacija.
Gradsko vijeće Mostara donijelo odluku o zabrani deponiranja otpada i kretanja ljudi i životinja na kopu Vihovići, no unatoč tomu i dalje postoje osobe i tvrtke koje nekontrolirano deponiraju otpad na kop te neovlašteno ulaze u prostor gdje je zabranjen pristup, stoji u priopćenju.

Iz Gradske uprave podsjećaju da Grad Mostar putem Jedinice za sanaciju rudarskog kopa trenutno izvodi sanaciju kopa Vihovići u koju su uložena značajna financijska sredstva koja su osigurana uz suradnju vlade Njemačke, Vlade F BiH i Vijeća Ministara BiH.

U odlaganju građevinskog šuta prednjače tri tvrtke, a njihova imena nisu navedena u priopćenju, no u Gradskoj upravi se pitaju što je s poslovnim kodeksom tih tvrtki, tko s njima upravlja i tko će im sutra dati povjerenje za izvođenja radova kada se tako ponašaju.

"Gradska uprava i Inspekcija imaju načine i instrumente gonjenja i kažnjavanja koji bi se mogli primijeniti u ovakvoj situaciji, ali se postavlja pitanje može li se samo kaznama i represivnim mjerama postići ono što mnogi žele da se postigne u ovom gradu, a to je da grad bude lijep, čist i uredan i da bude naš ponos", stoji u priopćenju.

Iz Gradske uprave priopćavaju da će Grad Mostar ustrajati u svojim namjerama i izvršiti sanaciju kopa Vihovići te nakon toga rekultivaciju prostora nakon čega će njegovi građani dobiti prostor, zelenu oazu koju će rado posjećivati i na njemu uživati.

Neće nas omesti destruktivci koji dok mi radimo razgrađuju, ali ćemo se s njima daleko lakše obračunat ako pošteni građani ovoga grada stanu na stranu koja u Mostaru želi red, rad, mir i uživanje u životu, stoji u priopćenju mostarske Gradske uprave.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: