Sarajevo
0

FOTO / Gradonačelnik upriličio prijem za hrabre policajce

Sarajevo-x.com
Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa zamjenicima Igorom Kamočajijem i Miroslavom Živanovićem te sekretarom Gradske uprave Miloradom Kojovićem upriličio je danas u Gradskoj upravi prijem za policajce Mustafu Omerovića iz Prve policijske uprave, Almira Zebu i Sinana Šehovića iz Treće policijske uprave i Slavišu Krajišnika iz Druge policijske uprave.

Tom prilikom gradonačelnik je u svoje, te u ime Grada i građana Sarajeva policajcima čestitao i iskazao zahvalnost na dokazanoj hrabrosti u nemilim događajima koji su se proteklih dana desili u Sarajevu. Prijemu su prisustvovali i načelnik Sektora uniformisane policije MUP-a KS Jasmin Idrizović i šef Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a Irfan Nefić.

Policajac Mustafa Omerović iz Prve policijske uprave teško je povrijeđen na platou Skenderije 16. decembra kada je došlo do upotrebe vatrenog oružja. Policajac Slaviša Krajišnik iz Druge policijske uprave fizički je napadnut 25. decembra u ulici Behdžeta Mutevelića ali je ipak uspio uhapsiti napadača Amira Ramića za kojeg je kasnije utvrđeno da je bjegunac iz Kazneno-popravnog zavoda Zenica. Policajac Almir Zeba sa kolegom Sinanom Šehovićem iz Treće policijske uprave 29. decembra izvukao je staricu koja je sjedila u hladnoj Miljacki i na taj način joj spasio život.

"Na ovaj način Gradska uprava pokušava iskazati poštovanje prema vašem poslu koji je svakim danom sve teži. Ovim malim gestom želimo vam reći u ime Grada i građana Sarajeva jedno veliko hvala", rekao je prilikom prijema gradonačelnik Behmen dodajući kako će Grad sa svoje strane i dalje pružati podršku policiji i pomagati da se očuva sigurnosna situacija u Sarajevu.

Jasmin Idrizović, načelnik Sektora uniformisane policije MUP-a KS zahvalio je u ime svojih kolega i MUP-a gradonačelniku i Gradu Sarajevu na iskazanom senzibilitetu i podršci policiji u teškom poslu koji svakodnevno obavlja. "Uprava policije MUP-a KS stoji u potpunosti iza svojih kolega i ponosna je na njihovu hrabrost, profesionalnost i humanost", dodao je Idrizović.