{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gradonačelnik Sarajeva demonstrantima: Nemojte popustiti!

6.6.2013. u 17:03
1.417
43
Gradonačelnik Sarajeva demonstrantima: Nemojte popustiti!
1.417
Gradonačelnik Sarajeva demonstrantima: Nemojte popustiti!
Foto: Klix.ba
Ivo Komšić, gradonačelnik Sarajeva, dao je podršku demonstrantima koji već drugi dan protestuju ispred zgrade Parlamenta BiH tražeći usvajanje zakona o jedinstvenom matičnom broju, zbog čijeg neusvajanja mnogi najmlađi građani BiH ne mogu ostvariti svoja ljudska prava.
Komšić je kazao da u Sarajevu blizu 1.500 djece ne može dobiti lične dokumente, što znači da se ne mogu liječiti, ni putovati sa svojim roditeljima.

"To znači da ta djeca za ovu našu vlast, koja ovdje sjedi, ne postoje. To je nedopustivo i ovi ljudi ovdje imaju potpuno pravo", kazao je Komšić, što je izazvalo buru aplauza prisutnih ispred zgrade Parlamenta BiH.

"Ovo je neviđeno. Nigdje u svijetu ne postoji ovakav slučaj. Ja razumijem da vlast ima određene poteškoće, ali ovo je lako riješiti. Ovdje ne treba kredit MMF-a da bi se riješio problem. Ovo je opstrukcija rada državnih organa, koji građanima ove zemlje, djeci moga Sarajeva, moraju dati dokumente. Mislim da ste upravu i nemojte popustiti. Ne borite se vi samo za svoju djecu, sada se borite za državu", kazao je Komšić koji je samoinicijativno došao nakon posla.

On je dodao da vlast ne želi da država postoji, ali će postojati sve dok bude djece u njoj.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: