BiH
18

Gradonačelnik Sarajeva traži pojačanu kontrolu nepropisno postavljenih predizbornih plakata

Klix.ba
Uoči početka predizborne kampanje, gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić poziva sve političke stranke, koalicije i nezavisne kandidate da ne lijepe predizborne propagandne materijale na mjesta koja u gradu za to nisu predviđena, saopćeno je iz Gradske uprave.

Ljepljenjem predizbornih plakata, odnosno političkim oglašavanjem na nedozvoljenim mjestima, narušava se izgled grada, ali i čini velika materijalna šteta, s obzirom da je za njihovo uklanjanje potrebno izdvojiti značajna budžetska sredstva, navodi se u saopćenju.

Komšić, također, apelira na kantonalne i općinske inspekcijske službe, komunalne redare da u koordinaciji sa policijskim upravama pojačaju svoje aktivnosti i kapacitete prije i tokom izborne kampanje s ciljem održavanja komunalnog reda i čistoče, kao i javnog reda i mira na području grada Sarajeva.

"Svi smo odgovorni za čist i uređen grad. Zato svi trebamo pokazati zajednički angažman i solidarnost na unaprijeđenju ambijenta i atmosfere u gradu kako bi Sarajevo živjelo u uređenom i sigurnom ozračju za vrijeme ali i nakon izborne kampanje", istaknuo je Komšić te pozvao i sve druge institucije i javne ustanove da daju svoj doprinos iz domena svoje nadležnosti.