Na defileu DNS-a
1

Gradonačelnik Prijedora i srbijanski ministar gađani papučom

FENA
Mirko Pavić i Vladimir Ilić (Foto: Prijedor24h.com)
Mirko Pavić i Vladimir Ilić (Foto: Prijedor24h.com)
Jedna osoba iz Prijedora sinoć je u Prijedoru, prilikom defilea članova Demokratskog narodnog saveza RS (DNS) od stranačkih prostorija do gradskog trga, bacila papuču, koja nikog nije pogodila.

Među osobama koje su bile u koloni bio je i aktuelni gradonačelnik Prijedora Marko Pavić i gost predizborne tribine DNS-a ministar u Vladi Republike Srbije Velimir Ilić, a u čijem pravcu je i bačena papuča.

Potom je ista osoba fizički nasrnula i na policijskog službenika MUP-a Republike Srbije R.G. iz Beograda, koji je u to vrijeme bio angažiran na poslovima osiguranja ministra Velimira Ilića, i zadala mu udarac u predjelu vrata.

Na navedeni incident su reagirali policijski službenici Policijske stanice Prijedor 1, koji su tu osobu lišili slobode, te utvrdili da se radi o B.M. iz Prijedora, koji je bio u vidno alkoholiziranom stanju, saopćeno je danas iz CJB Banja Luka.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac banjalučkog Okružnog tužilaštva.

Na licu mjesta je izvršen uviđaj, a u toku je kriminalistička obrada nad B.M. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo napad na službenu osobu.