{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Policajac MUP-a RS u Vrbanji napao povratnike Bošnjake i kolegu

F
22.10.2012. u 19:24
16
49
Policajac MUP-a RS u Vrbanji napao povratnike Bošnjake i kolegu
16
Policajac MUP-a RS u Vrbanji napao povratnike Bošnjake i kolegu
Nenad Ponorac, policajac u Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova RS, koji radi na osiguranju ličnosti i objekata, napao je tokom protekle noći povratnike u banjalučkom naselju Vrbanja, ali i kolegu policajca te još jednu osobu srpske nacionalnosti.
Ponorac je uhapšen i privremeno suspendovan iz MUPRS-a i protiv njega će biti podnesen izvještaj okružnom tužilaštvu, a vodi se i postupak unutar Inspektorata za unutrašnju kontrolu MUPRS-a.

On je protekle noći u naselju Vrbanja počinio čak tri krivična djela, među kojima i fizički napad na Ekrema Hadžića (68), kojeg je udario dva puta u predjelu glave, nanijevši mu vidne povrede.

Iz policije su potvrdili da je ovaj njihov pripadnik svojim putničkim vozilom udario u ogradu Hadžića, koji su ispričali novinarima da je Ponorac udarao nogom u vrata njihove kuće, ali ih vrijeđao i na nacionalnoj osnovi.

Amira i Ekrem Hadžić tvrde da je Ponorac galamio i govorio "Izađite balije da vam .... majku. Pobit ću vas".

Navodno je Ponorca, koji je u vrijeme ovog napada, bio pijan, ali i naoružan iako nije bio na dužnosti, savladao postanar Hadžića.

Iz CJB Banja Luka su potvrdili da je prethodno ovaj policajac, koji je radio na osiguranju ličnosti i objekata koji se posebno osiguravaju, oko 00.30 sati, u ulici Stanka Božića Kobre, vrijeđao i fizički napao policijskog službenika Policijske stanice Banja Luka -Obilićevo, koji je bio na dužnosti, a potom se udaljio.

Ponorac je zatim, oko 01.00 sat u ulici Carigradska, razbio staklo na balkonskim vratima na kući u vlasništvu R.P..

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: