{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gradonačelnik Komšić poziva na prekid oružanih sukoba u pojasu Gaze

F
18.7.2014. u 14:23
6
14
Gradonačelnik Komšić poziva na prekid oružanih sukoba u pojasu Gaze
6
Gradonačelnik Komšić poziva na prekid oružanih sukoba u pojasu Gaze
Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić uputio je Pismo diplomatskom koru u Bosni i Hercegovini da prenese apel svojim vladama u cilju poduzimanja efikasne akcije za prekid oružanih sukoba u pojasu Gaze na Bliskom istoku, u kojem stradaju nedužni civili, pogotovo djeca.
Komšić je uputio Pismo i Sekretarijatu Međunarodne asocijacije gradova glasnika mira (IAPMC), tražeći da putem Ujedinjenih nacija apelira na Vlade Palestine i Izraela da se pod hitno zaustavi sukob i pristupi obnovi političkih i diplomatskih pregovora o trajnom rješenju dugogodišnje krize na tim prostorima.

Pozivajući se na svetost ljudskih života, pogotovo nedužne djece, Komšić apelira i na Ujedinjene nacije da preuzmu odgovornost i da svojim autoritetom, snažno i odlučno krenu u akciju zaustavljanja krvoprolića u pojasu Gaze.

"Duboko smo uvjereni da je svijet ponovo na velikom ispitu, te da od efikasnosti rješavanja ovog pitanja u dobroj mjeri ovisi i globalni mir", istakao je Komšić.

Poručio je da Sarajevo, grad stradalnik, koji je prošao četverogodišnju golgotu, doživio velike ljudske gubitke i najbrutalnija ratna razaranja, odlučno odbacuje nasilje kao metod rješavanja političkih pitanja i poziva na dijalog i kompromis.

Grad Sarajevo koji stoljećima baštini duh tolerancije i suživota, želi poslati poruku mira i apelirati na gradove Bliskog istoka da poput Sarajeva budu simbol borbe za život nasuprot smrti, simbol tolerancije, koegzistencije i demokratije, saopćeno je iz Gradske uprave Grada Sarajeva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: