{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ivo Komšić i švicarski ambasador o realizaciji zajedničkih projekata

11.4.2013. u 16:26
0
1
Ivo Komšić i švicarski ambasador o realizaciji zajedničkih projekata
0
Ivo Komšić i švicarski ambasador o realizaciji zajedničkih projekata
Ambasador Švicarske u BiH André Schaller posjetio je danas gradonačelnika Sarajeva Ivu Komšića kako bi mu čestitao na imenovanju i ujedno čestitao Dan Grada Sarajeva. Gradonačelnik Komšić je izrazio zadovoljstvo uspješnom saradnjom Grada Sarajeva sa Švicarskom ambasadom, koja se temelji na prijateljskim vezama.
"Posebno je bila intenzivna saradnja na kulturnom planu, s obzirom da je Švicarska ambasada pomogla obnovi Kina Meeting Point i Umjetničke galerije BiH", istakao je Komšić.

Ambasador André Schaller govorio je o Programu saradnje Švicarske ambasade u BiH sa svim nivoima vlasti u našoj zemlji, posebno istakavši zadovoljstvo što je gradonačelnik Komšić na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva poslao vrlo sličnu poruku. A to je važnost saradnje sa susjednim gradovima i općinama.

Također je naglasio da Švicarska ambasada ima istinskog i velikog prijatelja u Gradu Sarajevu pri realizaciji brojnih projekata, počev od Sarajevo Film Festivala preko East West Centra za modernu umjetnost do obnove Trebevićke žičare, čiju opremu je Gradu Sarajevu donirao švicarski zimski centar Graechen, uz angažman Ambasade Švicarske u BiH, a za transport opreme su bile zadužene Oružane snage Švicarske u sklopu EUFOR-a.Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: