Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Statutu ništa ne nedostaje. Izborni sistem i sistem glasanja u Vijeću je dizajniran tako da niko ne može preglesati onog drugog. Da bi izabrali gradonačelnika potrebno je da se o kandidatu dogovore Bošnjaci i Hrvati zajedno a ne da svako gura svoga kandidata. Znači nije kriv sistem već oni što misle da sistem ne valja ako ne mogu preglasati drugoga.
Takve izborne jedinice najbolje govore o potlacenom polozaju Hrvata u BiH. Na tome se trba poraditi
tako ti je mala kad ljubi Bosanac. Hocete konstutivnost????? Vas 10%, pa imate istu vlast u BiH ko i drugi narodi. Ti bi u Mostaru da se racuna brojnost a u BiH konstutivnost, eh jehbi ga, nece moci ove noci... I ti bi unitarni Mostar, ..cccccccc... jesi neki,...
E JADNI OVI HRVATI STO MORAJU KORU HLJEBA DIJELITI SA MUSLIMANIMA... STVARNO IM NIJE LA(H)KO :)
ovo ko DJEKNA nije umrla, kace ne znamo
U svakom slučaju novi izbori su najbolje rješenje. Ovaj put nećemo ponovit iste greške. ;) A gradonačelnik će opet biti Bešlić, jer su građani zadovoljni.. za njegovog mandata se Mostar najviše izgradio. ( Sveučilišna bolnica, park Zrinjevac, kampus Sveučilišta se gradi...most Sutina na ljeto gotov...)
To je tako kad grad ima nakaradan statut gdje izborna jedinica Sjever (6000 stanovnika) donosi 3 mandata, jednako kao i Jugozapad (30 000 stanovnika). Zato nam u gradsko vijeće ulaze minorne strančice poput SBIH, koja je zahvaljujući diskriminatorskom Statutu uzela 2 mandata sa 1900 glasova, a HSP-u sa 2600 glasova je pripao samo jedan mandat (!?). Ne znam čemu sve ovo, kad i onako znamo da će i usprkos diskriminirajućem statutu iz HDZ-a biti gradonačelnik. Kako stvari stoje, raspisat će se novi izbori na kojima će NSRZB nestati sa scene.