Oštar zahtjev ministru
20

Gradonačelnik Čapljine traži smjenu načelnika policije: Na posao dolazi turistički i radi dva sata

N. V.
Smiljan Vidić
Smiljan Vidić
U Čapljini je prije pet dana došlo do pucnjave u kojoj je jedna osoba ranjena, a policija još uvijek nije uhapsila napadača. Ovaj događaj je pokrenuo neka sigurnosna pitanja, a gradonačelnik Čapljine je od kantonalnog ministra policije zatražio da smjeni načelnik policijske uprave.
Gradonačelnik grada Čapljine Smiljan Vidić je uputio Zahtjev za poduzimanje sigurnosnih mjera ministru unutarnjih poslova HNK-a Slađanu Bevandi.

U svom zahtjevu Vidić ukazuje na lošu sigurnosnu situaciju u Čapljini navedivši pucnjavu koja se dogodila 7. augusta kao posljednji takav primjer.

"Posljednjih nekoliko godina na području Grada Čapljine se dogodilo više teških kaznenih djela, a niti jedno od tih djela odnosno niti jedan počinitelj nije otkriven. Vrhunac tih nemilih događanja se desio u petak kada se u večernjim satima, u ulici punoj mladih ljudi pucalo iz automatskog oružja", rekao je Vidić.

Gradonačelnik kaže kako je ovaj događaj unio veliki nemir i strah među stanovnike Čapljine i veliku dozu ogorčenja na rad policijskih službenika u PU Čapljina, te se pita "kako sudionici takvih događaja mogu ostati nesankcionirani?"

"Kao gradonačelnik ovoga grada nemam nikakvih ovlasti nad radom PU Čapljina i PS Čapljina, ali kao gradonačelnik ovoga grada u ime mojih sugrađana imperativno zahtijevam od Vas kao nadležnog ministra da poduzmete sve potrebne radnje kako bi ovi događaji bili rasvijetljeni, a akteri tih događaja sankcionirani.

U ime građana, Vidić od kantonalnog ministra Bevande traži smjenu načelnika Policijske uprave Čapljina Marija Zovke zbog nerada:

"Nadam se da ćete imati snage poduzeti i određene kadrovske promjene u PU Čapljina počevši od načelnika PU Čapljina koji na posao u Čapljinu dolazi turistički. Ne može se kvalitetno voditi ovako zahtjevna PU, a na posao dolaziti u 9 sati i odlaziti u 11 sati, nakon marende. Možda će Vam se ovaj dopis činiti preoštrim, ali Čapljinke i Čapljinci žele samo miran život za sebe i svoju djecu".

Gradski vijećnici su ranije zatražili i hitnu sjednicu o analizi sigurnosne situacije u Čapljini upravo zbog nemilog događa od petka, 7. augusta.

Oni su kazali kako tu tačku dnevnog reda predlažu već četiri godine, ali da nikada nije usvojena.