Komentari (137)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Iako sam katolik, ovo ogradjivanje pravoslavne crkve je p..dersko...sta je hocete ogradit do te mjere da se jedva vidi? Da tako ogradjuju dzamije odmah bi bila buka pretpostavljam
Kretenu glupi, ovdje se radi o historijskom objektu i nema veze što si ti katolik. Da sam ja katolik, stidio bih se tebe...
@el-mehdi Patrijarh? standardno od balije...
...kamara novaca uložena u bunker. švapski su bili ljepši.
Kakav GEOLOSKI NALAZ? Pa ovi vasi novinari su pravi levati. Kada ne znaju neka ne pisu. Valjda se radi o GEODETSKOM NALAZU da bi se utvrdili gabariti objekta.
Ovo mi vise lici na neki bunker a ne stambenu zgradu. Uzas, ko je samo mogao dozvoliti ovako nesto ruzno da se gradi u srcu carsije?
Dosao Sanski Most Nema starosjedilaca Protjerani
U vezi osporavanja, o pravima gradnje krščanskih vjerskih objekata za vrijeme Turske, stara pravoslavna crkva je poznata, još po predanju, da je dobijeno teškom mukom dopuštenje za gradnju, ali samo na površini koju pokriva jedna volovska koža, pa kad je crkva izgrađena, bio je spor o tom da ne odgovara po ugovoru, a onda su graditelji dokazali tako, da su kožu izrezali u tanke kaiševe i sa njima opasali prostor i dobili površinu za gradnju crkve.
@tugazesca kakav si ti samo glupan,ogranicen lik,tokmak pravi !!
@tugazesca To se samo odnosi na kao i što je uobičajeno o srpskom blaćenju, svega pa i kroz gradnju te crkve, pa i ta laž o volovskoj koži spada u te podlosti.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Baščaršija je ime i mjesto, koji ima svoj znaćaj, ne samo u zemlji, nego u svijetu i to bi trebalo isto da znači, ako ne ovim korumpiranim komisijama, ali svakako Hađibajriću, koji bi, svu ovu legalnost gradnje i očuvanju istorijskog znaćaja Sarajeva i čaršije, da više vjeruje svojim očima i svojoj procjeni nego ovim komisijama, koje su pod njegovom ingerencijom i obrazom. Da li mu treba da za njegovog mandata napravi od Bašćaršije zadnji cirkus.
Nisam za to da se grade bilo kakvi objekti pored bogomolja bilo cijih....ali napisati da to narusava njen historijski znacaj ili nesto drugo a vrlo dobro znamo da je 614 dzamija sa nazivom nacionalni spomenik i pod zastitom unesca npr,poruseno u proteklom ratu....znaci jedno moze a drugo ne
kao prvo,citas li ti sta i o cemu ja uopste pisem???Ne citas...drugo,da si procito,skonto bih da sam protiv svega sto se tice da se diraju bilo cije bogomolje....kontas...meni to ni ti smeta,ni ti je bilo kad smetalo....i Sarajevo i Zenica i Tuzla itd itd su gradovi gdje je sve ostalo na svome i ni jedna tudja pod navodnim znacima crkva nije srusena...toliko o toleranciji a vrlo dobro znamo sta se desavalo u drugim gradovima da ih ne pominjem kao Bijeljina,Foca,Zvornik itd itd.....ja napominjem podatke i primjere tadasnjeg vremena jer ako ih ne napomenem,zaboravljeni su a zaboraviti znaci da te ne zanima i da si oprostio...ja licno takve stvari ne mogu da oprastam...istina boli mnoge....al se s tim mora suociti i ziviti a ne okretati list kako kome pase....
Koji mozak moze napraviti ovako ruglo...na stranu sve drugo...
Seljak je definitivno zauzeo Sarajvo.Okupiro uništio razvalio.
Spasimo Sarajevo od URBICIDA. SDA stranka SEX-a,Droge i Alkohola zajedno sa svojim istomišljenicima SDP i njima slicnim poslije Genocida ne svjesno ali kontinuirano ubija Sarajevo i sve sto je urbano u njemu.U narodu bi rekli "kolju kravu zbog kile mesa" .Boze oprosti njima jer su hudi, halapljivi i ne zasiti.
Objekat je u izgradnji i dok se ne "udari" fasada i ostala šminka mi neznamo dali će ova zgrada narušavati ili krasiti čaršiju. Dosta je više sivila i orunulih zgrada, sve zgrade struhle i propale i još se neko nađe praviti pametan da mu smeta što se nešto novo gradi. Stalno nas pokušavaju navesti da živimo u 16 vijeku
dosta je vise da se ne zna kako se "ne zna" pise!
Sve ja razumijem i da se ovo gradi "sta ce nam vlasi zar nisu okolo rusili nase" i " ko ih je.. oni su genocidni" i "Sarajevo je nas grad" itd itd, ali zar nije onda licemjerno javno se hvaliti i pred strancima pokazivati Mustafe Baseskije ulicu, kako u 100 metara ima i dzamija i jedna i druga crkva.
@tugazesca to mi mislimo
@tugazesca ne bi ulazio seksualne odnose drugih etnickih skupina ali nije zgoreg pomisliti s vremena na vrijeme da je planeta Zemlja maaaaalo veca od relacije carsija-ilidza.
Citavo vrijeme: Nema posla. Nista se ne radi. Pravite fabrike ne dzamije. Nesto se pravi: Pa nemojte, ne uklapa se, ovo ono XD Ne bi vama Bog ugodio da sidje i pita sta cete
Majstore, jedno je napraviti zgradurinu pored Sebilja, a drugo je obnoviti negu bosansku staru kucu. Jedno je obnoviti trg Bascarsije kamenom koji je i prije bio, a drugo je uzet sasvim nove ploce i ne vratit nikakav izgled carsiji. Jedno je obnoviti klupe, a drugo je staviti uredjaje za tjeranje golubova jer eto radnici parka ne mogu cistit (kao da su i cistili da se razumijemo tu klupu). Jedno je obnoviti ovu istu crkvu, dzamiju, sinagogu svejedno, a drugo je izgraditi zgradu pored nje.
@d3xt3r Jesi bio kada u Njujorku ili drugim velikim gradovima? Historijske zgrade ukljestene izmedju nebodera, i nikom to ne smeta: Samo u nas fabrike uredi i ostalo treba da izgleda kao umjetnicko djelo da bi se "uklopilo" Ne moze se uklopiti. Govorimo o razlici od nekoliko stoljeca. Nacin i funkcije su drugacije i to je sve.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
@$ ZeKo $ a buraz nisam ti ja kriv sto nemos shvatit sta napisem jbğ ima Vas i glupih
dovoljno je pogledati na ovaj fuseraj od gradnje i zakljuciti da je ovdje nesto ne stima. od projekta pa do nacina gradnje, dugim rijecima, neka zesca veza je u pitanju. iskreno se nadam da ce cestiti novinari istraziti o cemu se zapravo radi
Vidi se da je sve ok:)