{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Građevinski materijal za 136 pripadnika boračke populacije u KS

F
3.8.2015. u 16:26
85
5
Građevinski materijal za 136 pripadnika boračke populacije u KS
85
Građevinski materijal za 136 pripadnika boračke populacije u KS
Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo ugovorilo je sa firmom "Senigor" d.o.o. Sarajevo nabavku, transport i isporuku građevinskog materijala za 136 pripadnika boračke populacije Kantona Sarajevo.
"Riječ je o pripadnicima boračke populacije koji su prethodno ispunili sve uslove po osnovu javnog poziva za dodjelu ove vrste pomoći u 2015. godini, kao i uslove propisane Zakonom o dopunskim pravima boraca Kantona Sarajevo. Za realizaciju tog njihovog prava Ministarstvo za boračka pitanja je izdvojilo 595.737,80 KM sa uračunatom vrijednosti PDV-a", naveo je ministar za boračka pitanja KS-a Muharem Fišo.

Naglasio je da su pravo na ovu vrstu pomoći ostvarili oni koji je dosad nisu koristili, te da je to bio i jedan od kriterija za dodjelu građevinskog materijala u ovoj godini.

Prema Ugovoru, isporuka građevinskog materijala na kućne adrese pripadnika boračke populacije treba početi najkasnije za pet dana, dok je krajnji rok za isporuku svih donacija kraj ove godine.

"Korisnicima garantujemo da će dobiti kvalitetan materijal, u ugovorenim količinama", naglasio je direktor firme "Senigor" Senad Islam.

Po njegovim riječima, radi se o raznovrsnim građevinskim materijalima za rekonstrukciju stambenih jedinica, kao što su krovne konstrukcije, sanitarni, stolarski, podnopolagački, te elektro i vodo-materijali, saopćeno je iz Press službe Kantona Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: