BiH
101

Građanski Savez obećava ukidanje finansiranja političkih stranaka iz budžeta

Klix.ba
Danas je Građanski Savez (GS) Novo Sarajevo zvanično krenuo u izbornu kampanju druženjem s građanima na Vilsonovom šetalištu.

Kandidat GS za načelnika Novog Sarajeva, prof.dr. Samir Arnautović, rekao je da je vrijeme da se općina vrati njenim građanima i da će GS prekinuti sa praksom partijskog upravljanja i zapošljavanja partijskih poslušnika. Nadalje, Arnautović je okupljenima rekao da sadašnji načelnik Nedžad Koldžo ne zaslužuje novi mandat i zbog sramotnog odnosa prema Fudbalskom klubu Željezničar.

"Željo je duša i srce Novog Sarajeva i sramota je da Koldžo daje sve od sebe da se spriječi njegov razvoj, pogotovo izgradnja stadiona Grbavica.

Okupljenima se također obratio nosilac liste GS-a za Općinsko vijeće Novo Sarajevo, Ozren Blagovčanin. Naglasio je da Novom Sarajevu treba promjena političkih odnosa.

"Ovdje se smjenjuje vlast SDA i SDP-a tako što je malo SDA glavni, dok SDP asistira, pa se onda zamijene uloge. Suštinski sve ostaje isto. Tim ljudima je politika način dolaska do zaposlenja i način da zaposle svoje familije."

Blagovčanin je naglasio da GS širom zemlje obećava ukidanje finansiranja političkih stranaka iz budžeta i traži da se taj novac usmjeri na poboljšanje mogućnosti za samozapošljavanje i davanje mladima mogućnosti da ostanu u našoj zemlji.