BiH
440

Građanski savez Bihać održao Centralni skup: Oslobodimo grad od mafije i ralja interesnih grupa

Piše: M. Ć.
(Foto: Klix.ba)
Građanski savez Bihać održao je sinoć svoj Centralni predizborni skup na Gradskom trgu u Bihaću, a svim okupljenim predstavljena je lista kandidata GS-a za Gradsko vijeće Bihaća, kao i kandidat za gradonačelnika Šuhret Fazlić.

Građanski savez Bihaća iznikao je kao bunt i revolt građana zbog loših politika koje Bihać nisu mogle voditi ka prosperitetu, jedna je od poruka sa sinošnjeg završnog skupa ove stranke održanog na Gradskom trgu u Bihaću.

Svim okupljenim predstavili su se kandidati za Gradsko vijeće, a skupu se obratio Armin Amidžić, nosilac liste.

"Siti smo toga da živimo u vremenu vječitih demagogija i imaginarnih projekata i dosta nam je da nas 20 godina spašavaju stranke koje su odgovorne za ovo stanje. Dosta je političkih manekena koji puno zarađuju, a ne rade ništa", kazao je Amidžić.

U GS-u su istakli da je ovo historijski trenutak u političkoj priči grada Bihaća, kada su "građani ustali i organizirali se da vrate grad u svoje ruke, da ga istrgnu iz ralja stranačkih interesnih grupa i privatnih lobija".

Jasne poruke poslao je Šuhret Fazlić, kandidat Građanskog saveza za gradonačelnika.

"Vi koji ste večeras došli ovdje, vi ste oslobodioci Bihaća. I ja vas pozivam i da 2. oktobra izađete i glasate za oslobođenje. Oslobodit ćemo ga od političke mafije i interesnih skupina koje 20 godina krčme ovaj grad. Došao je trenutak kad građani oslobađaju svoj grad", poručio je Fazlić.

Prva stvar koja treba da se izmijeni u Bihaću, poručuju u GS-u, jeste da se uvažava rad, da političari rade, a ne da mudruju, te da se rezultati vrednuju, a ne namjere.

"Vrata Građanskog saveza su svima otvorena i samo uz vašu podršku možemo uspjeti. Zato nas podržite, podržite sebe i podržite građane. Okrenimo novu stranicu i konačno krenimo naprijed", poruka je za kraj koju su poslali svim biračima u Bihaću.