Komentari (162)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
cuj korumpirani?...mega korumpirani...svaki carinik ima kuce,vile,stanove,bazene,jahte....a plata 800 km...:)
nema djelatnika carine iz hercegovine a da nema stan u sarajevu ili zagrebu. da se ima kad djeca odu da studiraju. danasnji poslovi iz snova manekenka, fudbalski sudija, carinik! i djeca znaju!
fino neofirno mobitel drzis i snimis to sve i onda imas dokaz sta je pricao i tako bi se ta stoka otjerala jedino...
PRIKAŽI ODGOVORE (12)
Mi smo nacija prečica, mita i korupcije. Kad uvoziš auto, kupiš povlastice od RVI i podmitiš carinika. Kad te ustavi policajac na cesti, daš mu cvaju na kafu. Nećeš da se naručiš kod doktora ko normalan svijet, nego poneseš bombonjeru sestri da te ubaci preko reda. Odgojeni smo tako nakaradno, a carinici, policajci, doktori, sudije, političari i svi ostali su dio nas, ništa drugačiji nego samo u boljoj poziciji.
Ubaciš djete na fakultet preko štele, a sutra psuješ komšiji majku jer je preko štele ubacio ženu da radi. Psuješ političarima mater, a onda kažeš da je meni, i ja bi isto. Obraz nam je đon, a država samo naša slika. Nas samo može preodgojiti diktatura. Mi smo nesposobni za samopreodgoj i promjene.
Kopa i rukama i nogama da ubaci dijete preko stele da radi, ne uspije mu...drugom uspije, kuka kako je sve stela, kako se taj zaposlio jer je imao stelu... to je nas mentalitet...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Korupcija je dio naseg sistema jos od davnina. Njoj se ne moze stari u kraj.
Samo naprijed, tako i treba kad nam je sve uredjeno al kd bi se salili.
A njima tesko zabiljezit par novcanica i skrivenu kameru pa pohapsit govna da hoce. Ali jbg. Sve su to rodjaci i komsije.
Čij,na Gradišci nema korupcije,pa ja još nisam doživio da uđem u Bosnu a da me ne maznu 10-20 eura,a prilično često putujem.Al za utjehu klepaju i Hrvati.Na izlazu iz Hr kod Gradiške moraš im dati inače te sat-dva rovare.
Pa hoće djetetu da ponese čokoladu, šta tu nije u redu?
Joj dakle seru. Ja sam evo do sada vjerovatno 500x presla granicu, nisam nikad imala problem te prirode. Znalo se desit da duze cekas jer oni nesto salju poruku pa uspore rad i pregledaju svakog. I da te prerove bestpotrebno, al jbg posao im je da provjeravaju sta se prenosi. Ali da neko trazi pare da predjes granicu, nikad i ni na jednoj granici.
non stop se to desava
ne da su korimpirani nego kasiraju nas kao i sve druge ustanove..
Al nikada ne pisu ime i prezime. Nego sifru. Meni je licno mislio “iznuditi na kafu” pod brojem 1043 na prelazu Bosanski Brod.
za korupciju u bilo kojem poslu (granicna, direkcija, kantonalni mup-ovi, sudovi i sl.) ne moze kazna biti suspenzija i 20% od plate, nego istovremeno prekid radnog odnosa, kad bi 50 ljudi dobilo otkaz iz drzavne firme svako bi vise vjenio svoj posao i manje bi korupcije bilo
Nigdje više ne piju i žderu kao na Maljevcu ! Kese se nosaju ko da su na pijaci!
Haha zakmečo čoek za 10 eura....😂😂😂😂
Zali mi se jedan stranac da mu je policija uzela 100 maraka zato sto nije imao i Prednju Registracijsku Plocicu na MOTORU! I covjek platio,sta ces,ali kaze Nikad vise Bosna
Na Gradišci su svi korumpirani od-do zato i nema žalbi 😂😂
A ko će to sankcionisati. I djeca se šale na račun ovih famoznih"hapšenja". Te specijalci, te duge cijevi, te glava gurnute dole, ruke na leđa, vuku ih ko pravi ološ. A onda pušten, oslobođen optužbi. Pa to smo gledali u državnom vrhu za pronevjerene milionske iznose. Postalo je popularno da te SIPA malo pretrese. Onda se računa da si neko u BiH
Hebem li mame gladne.