Ibrahim Spahić u Bihaću
0

FOTO / "Građani se oslobađaju straha"

Sarajevo-x.com
Predsjednik Građanske demokratske stranke Bosne i Hercegovine i kandidat za člana Predsjedništva BiH Ibrahim Spahić izjavio je na konferenciji za novinare u Bihaću kako se građani oslobađaju straha jednih od drugih, saopćeno je iz stranke.
"Prošlo je vrijeme straha jednih od drugih, građani u cijeloj BiH se oslobađaju straha, učeći na primjeru građana Krajine. Bosna i Hercegovina ne zavisi od lidera niti od stranaka i njihovih kvazinarodnih projekata, koji su uvijek završavali na smetljištu historije. Građani trebaju zajedno graditi svoju zemlju Bosnu i Hercegovinu po mjeri svojih potreba, miran i stabilan život za sebe i svoje porodice", kazao je on.

Predsjednik Spahić je istakao i kako samo vlada eksperata može ubrzati pristup BiH u euroatlantske integracije.

"Samo ekspertska vlada može ubrzati pristupanje BiH euroatlantskim integracijama, jer je potrebno primijeniti stotine hiljada stranica u 33 poglavlja kako bi se ispunili uvjeti i prihvatili standardi života u Evropskoj uniji. To ne može Vijeće ministara skrojeno prema potrebama stranaka i pojedinaca, već samo stručni, sposobni i ministri koji razumiju značaj reintegracije Evrope povratkom Bosne i Hercegovine u njene institucije", kazao je Spahić.