Najluđa noć uz domaće bendove
4

FOTO / Građani Sarajeva uz Reginu, Skroz i Zoster dočekuju 2013. godinu

Piše: M. B.
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Javni doček Nove 2013. godine u Sarajevu bit će organizovan ispred BBI Centra. Program će trajati sedam sati, a sve građane i turiste zabavljat će domaći bendovi.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

"Možda smo vas predugo držali u nedoumici, ali čekali smo da prođe 21. da vidimo hoće li nam trebati vatromet ili ne", našalio se pomoćnik gradonačelnika Grada Sarajeva Benjamin Isović.

Provod 31. decembra krenut će od kasnih poslijepodnevnih sati. Muziku će puštati DJ, a od 20 sati do ponoći nastupat će Blavorsi, Atentat, Skroz i Zoster. Nakon vatrometa, za koji organizatori dočeka tvrde da će nadmašiti prošlogodišnji, Sarajlije će s Reginom ući u 2013. godinu.

"Želimo da se svi prisutni zabave, jer će ovaj doček biti, ako ne bolji, onda na istom nivou kao i prošle godine", rekao je gradonačelnik Grada Sarajeva Alija Behmen.

Regina i Skroz prvi put sviraju na sarajevskom dočeku

Ovo je prvi put da grupe Regina i Skroz sviraju za doček Nove godine u bh. prijestolnici.

"Veoma sam ponosan i sretan zbog toga, potrudit ćemo se da to što bolje uradimo", rekao je Davor Ebner iu ime grupe Regina, a Adnan Šaran je u ime članova grupe Skroz izrazio nadu da će 2013. godina biti bolja od prethodne:

"Nadam se da će se ljudi okrenuti ljudskim vrijednostima i da neće sve ostati ovako kako nam je bilo u ovoj godini"

Za sigurnost građana bit će zadužen poseban sektor sigurnosti, vatrogasci i hitna pomoć, a Behmen je apelovao na sve građane da ne koriste pritohenička sredstva i omoguće da se svi lijepo zabave u najluđoj noći u godini.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Slika sarajevskog vatrometa obići će svijet

Svi oni koji ne budu mogli doći ispred BBI centra, program javnog dočeka mogu gledati na BHT-u ili slušati na BH Radiju koji će događaj prenositi uživo.

"Ovo će pokazati dobar duh Sarajeva, vraćamo dobar imidž, zato smo se i odlučili za prijenos uživo. Želimo da pozitivna iskra krene iz Sarajeva i da je tim vatrometom zapalimo i prenesemo na cijelu BiH. Slika sarajevskog vatrometa otići će u svijet kao zajednički buket lijepih želja za 2013. godinu", rekla je Olivera Dodig u ime Javnog radiotelevizijskog servisa BiH.

Paketići i predstava za najmlađe

Za najmlađe sugrađane planiran je bogat program, koji uključuje predstave, radionice i paketiće.

"Tokom Vesele nedjelje planirane su tri predstave 31.12. te podjela 1.300 paketića djeci iz socijalno ugroženih kategorija i djeci s posebnim potrebama. Predstava "U carstvu sijedog djeda" i radionice bit će održani u Domu mladih, a osim Djeda Mraza s djecom će se družiti Fifi, Noddy, Baltazar, Ben Ten i drugi poznati likovi crtanih filmova", rekao je Ognjen Džinić, direktor Tropica, koji je organizator dječijeg programa.

Predstava "U carstvu sijedog djeda" je muzičko-scenski performans u kojem će učestvovati i djeca iz publike. Palnirana su tri termina u 11, 14 i 17 sati.

Grad Sarajevo, Kanton Sarajevo, sve sarajevske općine i Turistička zajednica KS su zajedno sa sponzorima izdvojili 150.000 maraka za javni doček Nove godine.