Potpisan ugovor
8

Grad Sarajevo doček Nove organizuje i realizuje u saradnji s BHRT-om

Klix.ba
Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen i generalni direktor Radio televizije Bosne i Hercegovine danas su u prostorijama Gradske uprave potpisali Sporazum o organizaciji zabavno-muzičke manifestacije "Svečani doček Nove 2013. godine".

Ovim sporazumom Grad Sarajevo će javni doček Nove 2013. godine ispred BBI centra, pripremiti, organizovati i realizovati u saradnji sa BHRT, kao programskim i medijskim partnerom.

Gradonačelnik Behmen je kazao da Grad Sarajevo kao tradicionalni organizator javnog dočeka Nove godine, i ovaj put se potrudio da svojim građankama i građanima, kao i posjetiocima pruži dobru zabavu i provod.

"Vjerujem da ćemo to i pokazati u novogodišnjoj noći zajedno sa BHRT-om i mladim muzičkim bendovima iz cijele Bosne i Hercegovine", kazao je Behmen.

Muhamed Bakarević se zahvalio Gradu Sarajevu što je prepoznao državnu televiziju kao nekoga ko će sigurno prenijeti dobro i svečarsko raspoloženje iz bh. prijestolnice. Istovremeno, slike novogodišnjeg ugođaja i atmosfere iz Sarajeva obići će cijelu Bosnu i Hercegovinu i regiju.

"BHRT će pripremiti kvalitetan program koji će Sarajlijama i našim gostima i turistima omogućiti da imaju istinski ugođaj na otvorenom u novogodišnjoj noći“, istaknuo je Bakarević.