Komentari (60)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
To nisu gradjani Sarajeva NEGO PAPCI IZ VUKOJEBINA koji su se naselili po Sarajevu
ma nek sam se ja putem rata i steanke sarajva docepo...a gdje cu sta odlagat bacat i kako cu se ponasat...pa stranka stoji iza mene a stranka komanduje policijama i sudijama...
Lijep miris čarsijom prođe, osjeća se da nam BAJRAM dođe,čestitke se šalju svima a'l najprije najmilijima!  
Kozice kurbana se ne smiju bacati isto kao i ostali otpad kurbana. Ne sme se ni dati psu da jede. Ono što se ne iskoristi trebalo bih se zakopati
nikada ne jedite lignje u restoranu blizu dzamije
Ovo "kožica" me uvijek asocira na nešto sasvim drugo...
Kad se ova kultura bajrama prenese u zapadnu Europu.... Biće zabavno
Hakde ti nauči nekoga redu kad je ostario, nema od toga ništa, licemjeri će opet u ime "dobra" puniti kontejnere i trovati potoke opasnim otpadom.
ovo je dokaz da vjernik i vjera nemaju puno zajednickog, prema tome trazite spas u alternativnoj medicini- a po seriji nema veterinarske inspekcije nego ceti osjeci muda sto bacas otpad- samo mi nije jasno kako veliki arapski gradovi poput Kaira,Alzira ,Kartuma ne mogu da zive od smradi
Zabraniti u gradu Ima na Jarcedolima
Samo kažnjavati ko mutav.
Muslimani će odložiti propisno, balije neće. Vrlo jednostavno.
Onaj ko kolje kurban u ime Allaha, sigurno zna sve propise oko samog obreda. Takođe, sigurno zna i gdje se može i treba klati, ne samo kuban, nego bilo koja životinja koja je predviđena za tu namjenu. Sigurno zna i kako se postupa sa kožom i kako se postupa sa onim dijelovima koji su neiskoristivi. Uvijek ima ljudi koji vidi u tom brzu zaradu ili sve to radi da bi se nekome pohvalio.
Produktivnije je pare namjenjene za kurban pokloniti Merhametu. Istina je da ce Merhamet dobiti na tone mesa sad za bajram, ali pare su itetako vazne jer mogu kupiti ostale namirnice.
Medžlis Islamske zajednice Sarajevo izdaje upute kako se treba postupati sa otpadom od životinje. Po kojoj kvalifikaciji vjerska zajednica daje uopšte takve upute. Zar to nije za higijenski zavod, veterinare ili slično? I ko će sutra odgovarati ako dodje do nekakve epidemije? A o klanju životinja u hrvatskoj sredini na 40 stepeni necu ni komentarisati.
@Lonac Hrvatska je trebalo biti urbana
Ne znam ko im je dozvolio da to rade u gradu? Ima selo i livada za taj obred.