Pomjeren policijski sat
20

Građani Sarajeva nakon dugo vremena u večernjoj šetnji iza 21 sat

D. Be.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Iako su stanovnici Kantona Sarajevo u poslijepodnevnim satima bili zbunjeni o terminu početka policijskog sata zbog neodlučnosti vlade, ipak su sve nedoumice otklonjene što se moglo vidjeti večeras na ulicama glavnog grada iza 21:00 sati.
Fotoreporter portal Klix.ba je prošetao ulicama Sarajeva i zabilježio brojne građana u večernjoj šetnji. Ugostiteljski objekti su zatvoreni kao i prethodnih dana u 20 sati.

Vlada KS će sutra odlučivati o radnom vremenu privrednih subjekata i očekuje se da bude dozvoljen duži rad kafićima i restoranima.

Ograničeno kretanje odnosno policijski sat u Kantonu Sarajevo od 21:00 sati uveden je 18. marta za vrijeme trećeg talasa koronavirusa.

Zahvaljujući manjem broju zaraženih i hospitaliziranih, Federalna vlada danas je donijela odluku o skraćivanju policijskog sata od 23:00 do 05:00. Ova odluka vrijedi za naredne dvije sedmice.

Na građane se apeluje da i dalje maksimalno poštuju sve epidemiološke mjere kako bi stabilna situacija ostala i u narednom periodu što bi značilo da neće biti novog lockdowna.