{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Građani s parlamentarcima sada mogu komunicirati online

21.9.2015. u 13:37
30
80
Građani s parlamentarcima sada mogu komunicirati online
30
Zvanično je pušten u rad web portal za komunikaciju između građana i parlamentaraca u BiH, a ulična akcija kojom se promoviše bit će sprovedena u 30 gradova širom BiH krajem septembra i oktobra ove godine.
Web platforma javnarasprava.ba predstavlja jednostavnu alatku za komunikaciju građana BiH sa parlamentarcima na nivou države BiH i entiteta.

"Osnovna namjena ove platforme je uključivanje građanki i građana BiH u nešto što nisu imali često priliku raditi na parlamentima, a to je javna rasprava. S obzirom da se javne rasprave jako rijetko raspisuju na svim nivoima vlasti ova platforma upravo služi tome da se građani uključe u legislativni proces, odnosno u donošenje zakona", rekao je Dalio Sijah, koordinator za odnose s javnošću u Udruženju građana "Zašto ne".

On je dodao da će putem drugog modula web stranice biti omogućena i komunikacija sa bh. parlamentarcima, dok je treća funkcija pokretanje peticije ili inicijative koja će biti upućena svima onima na koje se odnosi.

"Komunikacija građana sa parlamentarcima nije bilo zadovoljavajuća s obzirom da znamo kako većina parlamentaraca u parlamente dolazi samo onda kada su zasjedanja, a tada građani nemaju puno prilike da učestvuju u sesijama. Ovaj modul s te strane može doprinijeti boljoj komunikaciji građana sa parlamentarcima", rekao je Sijah.

Istakao je kako se nada će ovu inicijativu zastupnici i delegati prihvatiti kao olakšavajuću okolnost pri slušanju glasa onih koji su ih doveli na vlast.

"Parlamentarcima smo uputili poziv i obavijestili ih da je ova platforma otvorena i da se uključe u njen rad. U narednom periodu planiramo obaviti i sastanke sa klubovima poslanika i tada ćemo bolje vidjeti kakav je njihov odnos prema ovome", kazao je Sijah.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: