{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Građani s parlamentarcima sada mogu komunicirati online

21.9.2015. u 13:37
30
80
Građani s parlamentarcima sada mogu komunicirati online
30
Zvanično je pušten u rad web portal za komunikaciju između građana i parlamentaraca u BiH, a ulična akcija kojom se promoviše bit će sprovedena u 30 gradova širom BiH krajem septembra i oktobra ove godine.
Web platforma javnarasprava.ba predstavlja jednostavnu alatku za komunikaciju građana BiH sa parlamentarcima na nivou države BiH i entiteta.

"Osnovna namjena ove platforme je uključivanje građanki i građana BiH u nešto što nisu imali često priliku raditi na parlamentima, a to je javna rasprava. S obzirom da se javne rasprave jako rijetko raspisuju na svim nivoima vlasti ova platforma upravo služi tome da se građani uključe u legislativni proces, odnosno u donošenje zakona", rekao je Dalio Sijah, koordinator za odnose s javnošću u Udruženju građana "Zašto ne".

On je dodao da će putem drugog modula web stranice biti omogućena i komunikacija sa bh. parlamentarcima, dok je treća funkcija pokretanje peticije ili inicijative koja će biti upućena svima onima na koje se odnosi.

"Komunikacija građana sa parlamentarcima nije bilo zadovoljavajuća s obzirom da znamo kako većina parlamentaraca u parlamente dolazi samo onda kada su zasjedanja, a tada građani nemaju puno prilike da učestvuju u sesijama. Ovaj modul s te strane može doprinijeti boljoj komunikaciji građana sa parlamentarcima", rekao je Sijah.

Istakao je kako se nada će ovu inicijativu zastupnici i delegati prihvatiti kao olakšavajuću okolnost pri slušanju glasa onih koji su ih doveli na vlast.

"Parlamentarcima smo uputili poziv i obavijestili ih da je ova platforma otvorena i da se uključe u njen rad. U narednom periodu planiramo obaviti i sastanke sa klubovima poslanika i tada ćemo bolje vidjeti kakav je njihov odnos prema ovome", kazao je Sijah.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: