Humanitarna akcija
11

Građani RS-a pozivima donirali oko milion KM za kupovinu transportnih inkubatora

D. Be.
Pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika u Administrativnom centru entitetske vlade sinoć je održano 13. donatorsko veče "S ljubavlju hrabrim srcima".

Istovremeno na Trgu Republike, na platou ispred zgrade Radio-televizije Republike Srpske, održan je humanitarni koncert.

Telefonskim pozivima stanovnici RS-a su do ponoći mogli dati svoj doprinos akciji "S ljubavlju hrabrim srcima" koja će porodilištima širom RS-a obezbijediti transportne inkubatore i tako omogućiti savremeni neonatalni transport.

Donatorskoj večeri prisustvovali su predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik RS-a Milorad Dodik, predsjednik NSRS Nenad Stevandić, premijer RS-a Radovan Višković, ministri u entitetskoj vladi, kao i Njegovo preosveštenstvo vladika bihaćko-petrovački Sergije, biskup banjalučki Franjo Komarica, v.d. direktora Republičkog sekretarijata za vjere Dragan Davidović, kao i ministrica za brigu o porodici i demografiju Srbije Darija Kisić.

"Ponosan sam na sve u vezi s humanitarnom akcijom 'S ljubavlju hrabrim srcima'", rekao je Dodik.

"Ovo je put koji traje već 13 godina, bez namjere da stane i s namjerom da prepozna nešto novo što treba da učinimo zajedno. Važno je da smo zajedno i da nas što više ima", objavio je na Twitteru.

Dodik je kazao da je prikupljeno oko milion maraka, a da postoji namjera i da jedan inkubator bude doniran nekom od porodilišta u Federaciji BiH ukoliko bude sredstava, od kojih je dio već prikupljen.