"Šetnja za život"
0

Građani razgovarali s poznatim ličnostima i donirali novac za mamotom

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Kompanija AVON 11. aprila organizuje treću "Šetnju za život", a cilj šetnje je isti kao i svake godine - borba protiv raka dojke. U večerašnjoj emisiji BHRT-a "Konačno petak" prikupljan je novac za kupovinu mamotoma, a na humanitarni broj građanima su se javljale brojne poznate ličnosti iz javnog i kulturnog života.

Poznate osobe među kojima je bio Dino Merlin, Željko Samardžič, prof. dr. Faris Gavrankapetanović, Armin Muzaferija, Adnan Redžović, zatim Jelena Rozga, Mirela i Laka i brojni druge odgovarale su na telefonske pozive građana koji su telefonskim pozivom pomagali u prikupljanju sredstva za mamotom, odnosno aparat za biospiju.

Koliko novca je prikupljeno tokom emisije bit će poznato u ponedjeljak.

Inače, ovogodišnja, treća “Šetnja za život”, bit će održana 11. aprila na platou ispred BBI centra, u organizaciji kompanije AVON i Fondacije ruke i srca koja pomažu.

Projekt je u partnerstvu s projektom Vivicitta, čijim startom će i otpočeti program ovogodišnje "Šetnje".

Za ovogodišnju "Šetnju" registrovano je više od dvije hiljade učesnika, koji su kupovinom simbolične majice po cijeni od 10 KM pomogli u prikupljanju dodatnih sredstava za kupovinu mamotoma-aparata za biopsiju za KCUS.

Registracije će se dešavati i na dan šetnje, a građani će borbu protiv raka dojke moći pomoći i kupovinom proizvoda na humanitarnom bazaru gdje će učestvovati i brojne ambasade. Planiran je niz aktivnosti i za najmlađe.

Uz pomoć partnera i sponzora, pripremljen je bogat program za šetače, gdje će se na zabavan način javnosti poslati ozbiljna poruka o neophodnosti rane detekcije raka dojke.

Registrirani građani šetat će tri kilometra, rutom BBI centar - Obala - Baščaršija - BBI centar.

Osim pojedinačnih šetača, šetat će i timovi mnogih međunarodnih i domaćih institucija i kompanija.