{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Građani protiv deponije šljake iz TE Tuzla 7

8.4.2016. u 14:40
4
3
Građani protiv deponije šljake iz TE Tuzla 7
4
Predstavnici građana sa područja Šićki Brod, Divkovići, Tuzla i Lukavac, jučer 07. aprila došli su u Sarajevo da Federalnom ministarstvu okoliša i turizma uruče peticiju kojom zahtijevaju da se odustane od lokacije Šićki Brod za deponiju šljake iz buduće Termoelektrane Blok 7 Tuzla.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Više od 2.100 građana, potpisalo je peticiju, kojom zahtijevaju da se u procesu izdavanja okolinske dozvole, odustane od lokacije Šićki Brod, kao deponije šljake i pepela iz TE Tuzla Blok 7.

Podsjećaju, da je prije pet godina, kada se izdavala prva okolinska dozvola, postojala opcija od tri lokacije, za potencijalnu deponiju šljake. U procesu zahtjeva za obnovu okolinske dozvole, ostala je samo lokacija Šićki Brod kao opcija za deponiju, bez javnih rasprava i diskusija.

Građani su svoje nezadovoljstvo izrazili peticijom, i složni su da neće dopustiti izgradnju deponije šljake. Na pomenutoj lokaciji postoji jezero, za koje mještani tvrde da ima jako čistu vodu, i da im predstavlja jedino mjesto za rekreaciju.

"U posljednjih dvadeset godina, ja sam petnaest proveo u bolnici. Radi karcinoma, izvadili su mi jedno plućno krilo, i siguran sam da je za moje oboljenje krivo zagađenje od Termoelektrane kojem smo svakodnevno izloženi", kaže Izet Barčić i pokazuje fotografije iz bolnice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: