BiH
71

Građani negoduju zbog prevelikih količina snijega na sarajevskim ulicama

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Građani Sarajeva nezadovoljni su radom Zimske službe KJKP Rad zbog prevelikih količina snijega na ulicama glavnog grada BiH koji otežava normalno kretanje.

Uprkos tome što iz Rada tvrde da su njihovi timovi jutros na terenu i da čiste snijeg, građani se i dalje žale na prevelike količine snijega čak i na ulicama u strogom centru grada.

Iz ovog preduzeća navode da je na terenu 49 specijalnih vozila koja čiste ulice prvog i drugog prioriteta, kao i 120 radnika koji su zaduženi za ručno čišćenje pješačkih prostora, trotoara i drugih javnih površina.

Sarajlije se posebno žale na otežano kretanje kroz Drinsku ulicu, koje je skoro pa nemoguće, a ništa bolja situacija nije ni u drugim ulicama.

Iz Rada ističu da je u prosjeku napadalo 8-10 cm novog snijega te da će Zimske službe, nakon što potpuno očiste ulice prvog i drugog prioriteta, početi čišćenje ulica trećeg i četvrtog prioriteta.

Posebno je otežano odvijanje saobraćaja u udaljenijim mjestima te na uzbrdicama. KJKP Rad u narednim danima može odahnuti s obzirom na to da se ne očekuju nove snježne padavine.