Umorni od čekanja
749

Građani koji stoje u kolonama uznemireni i ljuti, za blokadu saobraćaja krive policiju

Piše: El. Lj.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Ljuti i uznemireni građani koji su, ni krivi ni dužni, zbog protesta demobilisanih boraca u FBiH koji je počeo u prijepodnevnim satima zaglavljeni u kilometarskim kolonama javili su se redakciji našeg portala tvrdeći da ih zapravo blokira policija.

"Krenuli smo na put, hladno nam je i gladni smo. Policija stoji na čelu kolone, ali nigdje ne vidimo te borce. Nismo ih ni vidjeli. Nama policija ne da da prođemo, to je naš zaključak. Policija je saučesnik u ovom zlu koje se danas događa u FBiH. Putevima koje smo mi gradili nam ne daju da hodamo", rekla je žena koja se s malom djecom nalazi u koloni na Vogošćanskoj petlji.

Nije jedina. Na MUP se žali i čovjek koji je krenuo kući s kćerkom koja je tek puštena iz bolnice.

"Od 15 sati pokušavam proći kružni tok u Vogošći. Policija je drska i bezobrazna, jedva sam prošao maloprije kada sam se s policijom posvađao. Kad mi je dijete izašlo i kad su vidjeli da je tek operisani rekli su: 'Što nisi odmah rekao? Ti imaš pravo'", ispričao je.

Dodao je kako je i sam bio borac, ali da današnji protest nema nikakvog smisla. "Uznemiren sam, ovo je strašno. Bio sam borac ali im ovo nikada neću halaliti. Vjerujte mi da mi ih nije žao", rekao je vidno uznemiren.

Napominjemo da je trenutna temperatura -12 stepeni.