Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Cuj zakljucajte auta nakon voznje,pa ko to ostavlja otkljucan auto?
Mnogi.
Znači ja kriv što me opljačkaše.
A kada zaključam auto i kriminalac razbije staklo i polomi sve unutra rovinjajući čak odvali i štitnike za sunce opet smo mi krivi jer sudija kaže potpiši da ga nećeš teretiti da mi vrati pokradene stvari koje stoje 8 mjeseci kod njega neki Batotić tako da ovi što su već poznati policiji su zaštićeni jer neće da se bakću s njima
A imam li zakonsku obavezu cuvanja svog licnog prostora za stanovanje? Znam da je odgovor potvrdan, i evo zato drugog pitanja: Do koje granice se smije ici u odbrani recimo stana? Smijem li ispucati sarzer u nekoga ko mi se pojavi u pola 3 ujutro u dnevnom boravku, sa fantomkom na licu? Ili ipak ne?
donesite zakon o zaštiti imovine da se može imovina štititi oružjem. Lopovi su zaštićeni jer im ne smijemo ništa.
Ukradu ti vozilo, a policija ti napiše kaznu što si dozvolio da ti ga ukradu!
Iako je tačno da je vozač dužan "poduzeti sve mjere kojima se sprječava da vozilo samo krene sa mjesta i da ga obezbijedi/osigura od neovlaštene upotrebe.", Zakon kaže "Novčanom kaznom u iznosu od 50,00 KM kaznit će se za prekršaj: vozač koji prije nego što napusti vozilo ne poduzme sve mjere kojima se sprečava da ono samo krene s mjesta na kojem je ostavljeno ( član/članak 78.)." Dakle, bolje bi bilo da paze na "od ranije poznate" umjesto što prijete.
A Policiju ćemo plaćati da sjedi po kladionicama i spava u službenim autima dok im smjena prođe !!!!
Kljuc sam ne pomaze skoro nista u danasnje vrijeme, jer lopovi imaju tzv "master" kljuceve i otvaraju svako auto u par sekundi. Samo video kamere sa "night vision" instalirati u sto vise auta, jer ako mozes sebi kupiti auto od 5, 10, ili 20 i vise hiljada KM, mozes vala kupiti i instalirati kameru za nekih 100KM i konektovati je na Internet. I vuk jede na veresiju cijelog zivota, ali na kraju plati vlastitom kožom sve veresije.
ovo zae’bancija neka ??
Samo idiot parkira auto i ostavi kljuceve u njemu
"Propisane mjere i radnje" su osmišljene da pune budžet, a ne da kazne lopova. S obzirom da se od lopova ne može ništa naplatiti, a i zatvor za njih je dodatni trošak, treba se okrenuti drugim izvorima finansiranja.
ma jok, ostavite da se neko moze vozati
Evo debilne vlasti, ona ce da kaznjava vozace, umjesto da hapsi lopove. Ovi bi na vjesalima zavrsili da je Tito ziv.