|

Građani Drvara sami okitili grad za blagdane

Građani Drvara sami okitili grad za blagdane
1
F
FENA
20.12.2014. u 11:35
19
komentara
1

dijeljenja
Građani Drvara sami okitili grad za blagdane
Da u Bosni i Hercegovini nije sve tako crno, i da kod običnih ljudi ne manjka zajedništva, samoinicijative, inventivnosti i kreativnosti, pokazali su ovih predblagdanskih dana građani Drvara.
Naime, prijašnjih godina općinske vlasti u Drvaru pokazivale su vidljivu pasivnost kada je u pitanju blagdansko ukrašavanje grada, pa se tako događalo da nadležni organi okite grad tek nakon katoličkog Božića. U zadnjih nekoliko godina grad se ukrašava tek neposredno pred katolički Božić, i to vrlo skromno, što Drvar svrstava u najlošije okićene gradove u BiH za vrijeme blagdana.

Ove su godine građani Drvara odlučili uzeti stvar u svoje ruke pa su preduhitrili gradske vlasti u blagdanskom ukrašavanju grada. Naime, na poticaj domaćega župnika Davora Klečine, a na inicijativu drvarskih poduzetnika Stjepe Vukančića i Narcisa Lovrenovića-Kente, grupa od 30-ak poduzetnika iz Drvara i susjednih gradova – katolika, pravoslavaca i muslimana – prikupili su u rekordno kratkom vremenu financijska sredstva i osvijetlili 13 m visok bor te zvonik uz župnu crkvu. Radove na osvjetljenju bora i zvonika izvela je firma "M.K. iluminacije“ iz Širokog Brijega.

Kako su priopćili organizatori, na prvom paljenju lampica na boru i zvoniku okupio se veliki broj oduševljenih građana Drvara, naročito djece, a zajednički je dojam svih građana – i katolika i pravoslavaca – da Drvar nikad nije bio tako lijepo okićen. Svjetlosna čarolija pored katoličke crkve u Drvaru tako ovih blagdanskih dana svjedoči da građani zajedno mogu puno učiniti i doprinijeti da u našem društvu prevladaju pozitivne ideje, dobro, razumijevanje i mir.
Prijavi grešku


Komentari (19)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...