BiH
793

Građani donirali ogromne količine namirnica za ugrožene, Crveni križ traži pomoć u prijevozu

Piše: E. G.
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
U Crvenom križu Federacije BiH i Crvenom križu Kantona Sarajevo su "šokirani" količinom nomirnica i drugih potrepština koje su građani donirali onima u ugroženim područjima. Apeluju na sve one koji imaju kamione i kombije da im pomognu u prijevozu robe do skladišta.

Velike količine humanitarne pomoći su prikupljene, očekivali smo to, ali ne u tolikoj mjeri, kaže za Klix.ba Mela Alihodžić iz Crvenog križa Federacije BiH.

"Trenutno smo imali problem sa općinom Centar Sarajevo gdje je prikupljena velika količina robe koju su građani donijeli do punkta za prikupljanje pomoći. Problem je što nema kamiona koji bi to sada prevezli u naša skladišta. Budući da oskudijevamo vozilima koja bi to prevezla u naša skladišta u Hadžićima, odnosno Visokom, pozivamo građane koji imaju kamione ili kombije da ponude svoju pomoć i da nam prevezu ove namirnice", apelovala je Alihodžić.

Svi koji imaju vozila koja mogu poslužiti u svrhu prijevoza namirnica do skladišta neka se jave na brojeve telefona Crvenog križa Federacije 033/645-716 i Crvenog križa Kantona Sarajevo 033/659-862.