{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Caritas uputio sedam kamiona pomoći za ugroženo stanovništvo, danas još četiri

F
19.5.2014. u 12:15
98
2
Caritas uputio sedam kamiona pomoći za ugroženo stanovništvo, danas još četiri
98
Caritas uputio sedam kamiona pomoći za ugroženo stanovništvo, danas još četiri
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Caritas Biskupske konferencije u BiH prikuplja i dostavlja pomoć stanovništvu poplavljenih područja u BiH. Iz Mostara za Banju Luku upućen je kamion pomoći, iz Sarajeva je upućen kamion u Doboj. Upravo se tovare kamioni koji se šalju za Orašje i Bijeljinu, potvrđeno je Agenciji FENA u Caritasu.
"I župne jedinice kojih ima 200 samostalno šalju kamione, tako da će se o zbirnim podacima iz svih župa moći govoriti u narednim danima", izjavio je za Agenciju FENA uposlenik CARTIS-a Zlatko Malić.

Radi se o prehrambenim artiklima, higijenskim potrepštinama i odjeći.

"Najveće apele i zahtjeve imamo za dostavom medicinskog materijala. Župa iz Širokog Brijega jutros je dopremila kamion vode ugroženim stanovnicima Žepča i Orašja", rekao je Malić.

Caritas apelira na sve građane koji mogu pomoći u prijevozu da se jave ovoj organizaciji da bi se pomoć dostavila ugroženom stanovništvu.

Također Caritas je pozvao sve vjernike koje nisu u mogućnosti dati pomoć u novcu, materijalnim dobrima ili volonterskim radom, da mole za građane Bosne i Hercegovine, dobročinitelje, i sve ljude koji svojim radom u ovom trenutku pokazuju solidarnost s onima koji su nastradali.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: