Kvalitetan doprinos
746

Građani danas čistili i Bjelašnicu, sakupljeno 400 vreća smeća

Klix.ba
Grupa građana "Inicijativa za Bjelašnicu“, u saradnji sa organizacijama Let's Do It, ZOI84 i Infinity danas u subotu, 20. april, organizovala je veliku akciju čišćenja olimpijske ljepotice Bjelašnice. Kako je saopćila Vlada Kantona Sarajevo, sakupljeno je 400 vreća smeća.

Danas je veliki broj ljubitelja prirode odvojio svoje dragocjeno vrijeme rezervisano za odmore i druženje sa porodicom, u svrhu akcije čišćenja planine Bjelašnice. Veliki odziv osviještenih građana dalo je svoju podršku pozivu na akciju čišćenja koji je ranije tijekom sedmice upućen građanima putem medija.

Čak i najmlađi članovi društva, dali su svoj konkretan doprinos da olimpijska ljepotica dočeka dan planete zemlje u čistom ruhu. Aktiviste je poslužilo toplo vrijeme čime je olakšana prva u nizu akcija “inicijativa za Bjelašnicu” kojom se želi vratiti i obezbijediti vrhunski olimpijski sjaj Bjelašnici kakav ona zaslužuje.

Organizatori i aktivisti zahvaljuju se svima koji su pomogli ovu akciju, te najavljuju još aktivnosti upriličenih na Bjelašnici. U objektu ZOI 84 Beneton, učesnicima je obezbijeđen ručak i osvježenje dok je "Only One Catering" obezbijedio kolačiće i kanapee.

Akciju su pomogli: Winterhana, Pansion Staza, Ski savez BiH, Ambasadori olimpijskih planina, ski.ba, Klas, Oaza, Rampart i Only One Catering.