BiH
59

Građani Banje Luke nakon protesta: Opozicija ništa ne nudi, miting vladajuće koalicije podbacio

Piše: E. B.
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Dugo najavljivani protesti u Banjoj Luci su se završili, a građani Banje Luke su nastavili život ustaljenim tempom, kao da se ništa naročito nije ni desilo.

Pitali smo građane kakvo je njihovo viđenje protesta i da li misle da će se išta promijeniti.

"Mislim da su protesti bili uspješni po Savez za promjene i da pokazuju sliku većine nezadovoljnog naroda, te da je vlast u potpunoj krizi", rekao je za Klix.ba Dragoslav K., koji je bio učesnik današnjih protesta opozicije u parku Mladen Stojanović.

On je dodao da vjeruje da će brzo doći do vanrednih parlamentarnih izbora i do smjene vlasti, te da će "kriminalci odgovarati pred zakonom".

Aleksandra V., arhitektica iz Banje Luke, nije prisustvovala na mitingu niti protestima opozicije, jer kako kaže, osjeća poniženje svog naroda koji je morao iz raznih gradova RS da dođe u Banju Luku i prisustvuje mitingu koji je organizovala vlast.

"Ja na svoj način protestujem svaki dan, protiv sistema koji vlada u RS i BiH. Ipak, da sam danas išla na ta okupljanje, prije bih otišla na miting vladajućih i pustila im obraćanje Šeherezade Delić u Skupštini Unsko-sanskog kantona koja je rekla da bh. političare treba biti sram jer ništa ne rade i da su ovaj narod i ovu zemlju upropastili", kazala je Aleksandra u razgovoru sa novinarom Klix.ba.

Miloš G. je nezaposleni fizioterapeut nije išao na proteste jer je mišljenja da "opozicija nema šta da ponudi", a tvrdi da na "Dodikove proteste ne bi išao ni da mu plate".

"Koliko sam mogao da zaključim gledajući medije, miting vladajuće koalicije je podbacio jer je došlo mnogo manje ljudi nego što su planirali", rekao je Miloš i dodao da bi bilo poželjno da se vlast u RS promijeni jer je "ogrezla u korupciji, kriminalu i nepotizmu".